Position: sygdoms > 2 >

om o positivt blod

   Blod, der er type O positiv har to hovedkarakteristika : et fravær af blod antigener A eller B og en positiv Rhesus ( Rh ) faktor . Ifølge den amerikanske Røde Kors , er O positiv den mest almindelige blodtype , som deles af 38 procent af den amerikanske befolkning

Du skal bruge: .
Fødevarer diarySelection af skånsomme kardiovaskulære exercisesSelection ryg styrke og strækøvelser <. br >

Fakta


Der er otte fælles blodtyper en individuel arver baseret på hans eller hendes forældres kombineret blodtyper :
• En positiv
# x2022 ; En negativ
• B positive
• B negative
• AB positive
• AB negativ
# x2022 ; O positive
• O Negative

Fordi forkerte blod antigener kan målrette en blodprøve modtagerens immunsystem , kun visse blod-kombinationer er kompatible .

blodtypebestemmelse for transfusioner


I tilfælde af en person med O positivt blod skulle have behov for en transfusion --- på grund af traumer , kirurgi , kræft , blodsygdomme eller andre sygdomme --- han eller hun kan kun modtage O positive eller O negativ blod . Som et resultat , er O positivt blod i høj efterspørgsel , efterfølgende kun O Negative blod , som bruges i nødstilfælde , når der ikke er tid til at skrive en modtagers blod .
De, som er O positive kan donere blod til nogen af de andre positive blodtyper . Ifølge Røde Kors , betyder dette :
• 84 procent af befolkningen kan modtage deres røde blodlegemer
• 100 procent af befolkningen kan modtage deres blodplader
# x2022 ; 45 procent af befolkningen kan modtage deres plasma

Double Red Cell Donation


På grund af den store efterspørgsel , er enkeltpersoner med O positivt blod opfordres til at donere dobbelt røde blodlegemer . Dette er en automatiseret proces , hvor en maskine uddrag dobbelte antal af røde blodlegemer fundet i en portion fuldblod og returnerer den anden blodkomponenter ( blodplader og plasma ) til donoren .
Ifølge Røde Kors, indsamlet røde blodlegemer er størst sandsynlighed for gavn traumer og kirurgi patienter . Enkeltpersoner er berettiget til at donere dobbelt røde blodlegemer en gang hver 112 dage , eller tre gange om året .

Rh inkompatibilitet og Graviditet

Som nævnt tidligere , positive eller negative kvaliteten af et blodtype henviser til sin Rh faktor . Ud over at skrive for blodtransfusioner , er Rh uforenelighed et potentielt problem under graviditet . Omkring 85 procent af befolkningen er Rh positive , ifølge en artikel offentliggjort på Kidshealth. org . Hvis en kvinde , som er Rh negativ og en mand, der er Rh-positiv ( herunder O positive ) undfange et barn , der er en 50 procent chance for , at barnet vil have Rh-positivt blod , forårsager moderens krop til at producere antistoffer til at angribe den udenlandske stof .
Selv den resulterende Rh sygdommen, når først der er forbundet betydelige risici for mor og nyfødte , læger i dag forebygge problemer ved at administrere to Rh immun-globulin skud under en risk- kvindes første graviditet , artiklen hedder .

O Positive Personlighed

Den japanske mener , at blodtype påvirker ens personlighed . Mennesker med blodtype O ( uanset Rh -faktor) anses for at være udadvendt og selvsikker , ifølge en artikel i Science World Magazine . Mange berømte japanske baseball spillere har blodtype O , artiklen tilføjer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------