Position: sygdoms > 2 >

operation for Cushings sygdom

   Cushings sygdom udgør ca 70 % af de diagnosticerede tilfælde af Cushings syndrom . Kvinder er fem gange mere tilbøjelige end mænd til at udvikle Cushings sygdom . Heldigvis kirurgisk behandling er en succes i de fleste tilfælde

Fakta


Cushing 's sygdom er betegnelsen for beskrive Cushings syndrom , når det er forårsaget af en eller flere svulster ligger på hypofysen benævnt hypofyse andenomas . Disse tumorer er sædvanligvis ikke kræft , men de kan medføre, at binyrebarken til at producere for meget cortisol . Langtidseksponering af høje cortisol niveauer er , hvad der forårsager Cushings syndrom .

Historie


Ifølge National Adrenal Sygdomme Foundation , blev Cushing 's sygdom første gang diagnosticeret af Dr. Harvey Cushing i 1932 . Dr. Cushing havde først bemærket tegn og symptomer på denne lidelse i en kvindelig patient i 1912 og blev efterfølgende i stand til at fastslå, at disse symptomer stammede fra en overproduktion af kortisol forårsaget af abnormiteter i hypofysen . I fortiden , var Cushing 's sygdom kirurgisk behandlet ved at fjerne binyrerne helt at standse cortisol produktionen , men denne metode ville medføre binyrebarkinsufficiens og undertiden forårsage store tumorer kendt som Nelson 's syndrom til at udvikle .

Identifikation


Symptomer på Cushing 's sygdom omfatter tynde arme og ben med en oppustet mave , acne , depression , diabetes , hovedpine , impotens , vægtøgning , og overdreven ansigtshår hos kvinder , blandt andre symptomer . Tests skal først gøres for at afgøre, om der er for meget cortisol i kroppen . Disse omfatter 24-timers urinprøver , midnat plasma prøver , og late-night spyt test . Når Cushings syndrom er blevet diagnosticeret , yderligere tests såsom CT- scanninger eller en MR vil afgøre , om hypofysen andenomas er årsagen , hvilket fører til en diagnose af Cushing 's sygdom .

Behandling

Hypofyse kirurgi er den anbefalede behandling , når årsagen til alt for meget cortisol i kroppen er blevet fastsat til hypofyse andenomas . Denne operation har en succesrate på 80 %, og hvis operationen mislykkes , kan det normalt gentaget med en lige så optimistisk succesrate . Kirurgen bruger fine instrumenter og et særligt mikroskop til at få adgang til hypofysen gennem næsebor .

Outlook

Cushings sygdom kan forårsage alvorlig sygdom eller død , hvis venstre ubehandlet . I nogle tilfælde fjernes tumorer under operationen kan vokse tilbage og kræve yderligere kirurgi eller strålebehandling behandlinger . Læger kan ordinere lægemidler såsom ketoconazol , mitotan , aminoglutethimide og metyrapone at hjælpe med at kontrollere cortisol niveauer og undgå yderligere vævsbeskadigelse .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------