Position: sygdoms > 2 >

post - gastrektomi dumping syndrom

   Gastrektomi-fjernelse af en del af eller hele maven-normalt er gjort for en livreddende grund , såsom bekæmpelse af kræft eller fjerne store mængder af overskydende vægt . Mens fordelene af proceduren er indlysende , kommer det med bivirkninger . En af disse er " dumping ", en grim reaktion , der opstår efter en gastrektomi patient spiser . Selvom der ikke er nogen reel behandling under en dumping episode , der er måder at forhindre, at betingelsen sker så ofte

Identifikation


" dumping " er en samling af mave og andre symptomer , der udvikler efter en person spiser . Disse dumping symptomer kommer sædvanligvis lige efter at have spist , men i nogle tilfælde opstår dumping et par timer efter en snack eller et måltid . De fleste mennesker , som oplever dumping har gennemgået en vis form for kirurgi, som fjerner en del af maven eller omfartsveje det , som en gastrektomi ( fjernelse af maven ) eller gastrisk bypass Roux-en-Y kirurgi ( som omdirigerer fordøjelsessystemet , så mavesækken er mindre ) .

Symptomer


Hvad sker der , når dumping opstår ? Symptomerne er primært gastrointestinale , når de udvikler i løbet af spise eller højre bagefter-oppustethed , bøvsen , kvalme , kramper , opkastning og diarré er almindelige . Ikke-gastrointestinale symptomer kan omfatte svimmelhed , en følelse af udmattelse , og hurtig hjerterytme. Hvis dumping optræder nogle timer efter et måltid , symptomer inkluderer svimmelhed , træthed , svedeture , hurtig hjertebanken og rysten samt følelsesmæssige symptomer som stærk angst og frygt . Svære symptomer omfatter mental forvirring og besvimelse . Diarré kan også forekomme . Nogle mennesker oplever både " tidlig " og " sen " dumping symptomer over en periode , og symptomer kan ranger fra mild til svær .

Årsag


Hvorfor kroppen reagerer på en sådan dramatisk måde at føde ? I langt de fleste af dumping tilfælde , er det fordi den nu mindre mave er ved at sende for meget delvist fordøjet mad ned i tyndtarmen på en gang . Den øvre ende af tyndtarmen svulmer op , der forårsager smerte og vand siv ind i tyndtarmen , provokerende diarré . Hertil kommer , reagerer bugspytkirtlen til at tilstrømningen af fødevarer ved at sende en bølge af hormonet insulin . Denne ekstra insulin gør blodsukker falder , og det fører til hypoglykæmi .

Livsstil ændringer

Den bedste måde at forhindre dumping er at undgå fødevarer , der provokerer tilstanden. Hvis du har bemærket , at visse fødevarer modregning en episode af dumping , læg dem på din " for at undgå " listen, så du kan undgå dem i fremtiden ( eller i det mindste vide , hvad der vil ske, når du spiser dem ) . Sukkerholdige fødevarer tendens til at provokere dumping-holde sig væk fra simple sukkerarter , såsom høj-fructose corn syrup , saccharose , fructose og dextrose . Spis protein med din alle måltider . Drik vand hele dagen , i små slurke . dette hjælper med at holde blodsukkeret stabilt

Andre Behandlinger

Hvis du lider af svær dumping , kan din læge ordinere visse former for medicin , der skal bremse bevægelighed for fødevarer gennem dit fordøjelsessystem system . Precose , et stof, der forsinker optagelsen af kulhydrater , er som regel givet til folk , der lider af dumping som følge af type 2- diabetes . Sandostatin er en injicerbar anti-diarré medicin , der bremser bevægelser af tarmene . Dette stof kan forårsage andre uheldige gastrointestinale bivirkninger såsom flatulens , oppustethed , store afføring og diarré . I meget svære tilfælde af dumping , kan genoprettende operation udføres på maven .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------