Position: sygdoms > 2 >

ACL kirurgi procedurer

  

ACL Rekonstruktion


Den forreste korsbånd , en gang revet , kan aldrig blive repareret til den oprindelige tilstand , men snarere , rekonstrueret ved hjælp af andre stykker af krop . Der er tre almindelige måder , som kirurger går om genopbygning af knæet .

Brug den midterste tredjedel af patella senen , der forbinder knæskallen til skinnebenet , vil lægerne samlet en ny ACL . Når de trækker knæskallen senen fra dens oprindelige plads , kirurger også fjerne et stykke af knoglen til knæskallen og skinnebenet , hvorved man ikke forstyrrer med senen vedhæftede filer . Denne procedure , hvorved knæskallen senen er placeret i knæet som en ACL , anses af mange læger til at være den mest sikre form for ledbånd " graft ". Dog kan denne procedure give smerte og achiness i knæet i de kommende år .

Siden forstrækning senen på bagsiden af låret er udstyret med masser af sener , dette er ofte en populær form for ACL udskiftning . Hvad kirurger gøre er at fjerne en del af forstrækning og bruge det til at fungere som det nye ACL . Dette mindsker potentialet for smerter i fremtiden , men nogle kirurger spørgsmålstegn ved dens langsigtede stabilitet som en fuld tid ACL udskiftning .

En tredje populær form for ACL udskiftning er gennem donorvæv poder, hvorved patella senen af en Kadaver bruges til at rekonstruere en ny ACL . Men denne form for ACL rekonstruktion udbytter langsommere bedring tid til nye ACL , og derfor mindre pålidelige . Denne procedure også indebærer risiko for infektion eller afvisning , men en fordel er den procedure, kan sædvanligvis gøres arthroscopically , med langt færre smerter efter operation .

artroskopisk kirurgi


artroskopisk kirurgi indebærer et instrument knyttet til en lille kamera . Dette kamera , der er knyttet til slutningen af en artroskop , sende billeder til en skærm , der giver kirurgen for at se indersiden af knæet via en mindre invasiv rute . Denne procedure er ofte udført som en ambulant operation , selv om nogle læger vil kræve en overnatning .

Før rekonstruere ACL , kirurger bruge arthroscopes at kortlægge hele knæleddet , således at de kan undersøgelsen yderligere skade , hvilket kan ændre eller udsætte operationen .

ingen kirurgi


I visse tilfælde kan folk reparere ACL uden behov for kirurgi , typisk gennem fysisk genoptræning og en restrengthening i knæet . Men for dem, der ønsker at genoptage nogen form for strenge , atletisk regime , vil de fleste læger anbefaler en fuldstændig rekonstruktion i knæet , eller artroskopisk kirurgi .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------