Position: sygdoms > 2 >

brystkræft kirurgi typer

   Efter en kvinde får konstateret brystkræft , vil hun som regel gennemgå en vis form for brystkræftoperation . Typen og omfanget af operationen afhænger af størrelsen af kræft , mængden af bryst engagement og om kræften har spredt sig

lumpectomy


Under en lumpectomy procedure , er det kun brystet klumper og en lille margen rundt om klumper fjernet , forlader brystet væsentlige intakt .

Delvis Mastektomi


Under en delvis mastektomi , mere væv omkring det faste fjernes end i en lumpektomi , i en quadrantectomy , er en fjerdedel af brystvævet fjernes

Total mastektomi


I . en total mastektomi , er hele brystet fjernet med undtagelse af brystvæggen muskelvæv under brystet og lymfeknuderne under armen .

modificeret radikal mastektomi

Alle brystvæv og hud og nogle af lymfeknuder under armen , er fjernet i en modificeret radikal mastektomi .

Skin -besparende Mastektomi

I denne nyere procedure , er brystvævet og nogle lymfeknuder fjernet , svarende til en modificeret radikal mastektomi , men huden bortset fra brystvorten og areola er tilbage intakt . Dette er kun en mulighed , når mastektomi vil blive efterfulgt af en umiddelbar brystrekonstruktion .

Radikal mastektomi

I en radikal mastektomi , kirurgen fjerner hele brystet , lymfeknuderne og brystvæggen muskler . Denne operation er ikke almindeligt gjort i dag, fordi det er sådan en omfattende og vansirende procedure .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------