Position: sygdoms > 2 >

hofte behandling

   Smertefuld, er beskadiget eller syge hofteled ofte behandlet med total hoftealloplastik , en meget vellykket procedure , der bruger kunstig eller proteser , dele at rekonstruere en beskadiget hofteled . Hofteledsalloplastik kan udføres ved hjælp af en bred vifte af protese hofte implantat materialer

Betydning


Hip udskiftning er større ortopædkirurgiske indgreb har til formål at genoprette normale hofteled bevægelse og funktion . Operationen reducerer hoftesmerter , genopretter normale hofteled bevægelse og mobilitet , og giver mulighed for genoptagelse af en aktiv livsstil .

Funktion


Generelt omfatter hofteledsalloplastik afløser både lårbenshovedet , eller hofte knogle, og acetabulum , eller hofteskålen , med kunstige implantat materialer . Den lårbenshovedet fjernes og erstattes med en metal -og /eller keramik hoved . Den acetabulum er reamed ud og en foring , som regel lavet af plastic , er indsat . De to udskiftede dele maske sammen og danner en total hofte udskiftning .

Historie


Hip udskiftning kirurgi blev en standard procedure for at behandle forskellige typer af hofte sygdom i 1960 , da Sir Charles Charnley , en britisk ortopædisk kirurg , perfektioneret teknik ved hjælp af en metal lårbenshovedet implantat med en plastik acetabular indsætte . Kombinationen blev kendt som Charnley implantatet .

Overvejelser

Normalt er mere konservative , non-invasive former for behandling af hoftesmerter /sygdom opbrugt inden hofteledsalloplastik er udført. Hofteledsalloplastik , mens meget effektiv , er ikke en anbefalet behandlingsforløb for personer, der lider kun mild til moderat grad af hoftesmerter og /eller dysfunktion . Hip udskiftning kirurgi er designet til at behandle end-stage hofte sygdom .

Fun Fact

Den proteser materialer , der anvendes i dag hofte operationer har fremmet betydeligt siden de tidlige dage . Mange af de proteser materialer til rådighed i dag , herunder titanium , legering , og keramik, har potentiale til at muliggøre en hofte til sidste 30 år eller mere .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------