Position: sygdoms > 2 >

hvad er en rotator manchet rive i en skulder ?

   Rotator cuff er et område i den skulder, som giver fælles løftestangseffekten er nødvendige for at bevæge sig og flex . Når dette område er såret , kan det medføre alvorlige smerter og manglende mobilitet i den forurettede patienten

Du skal bruge: .
Modstandskraft

Betydning


Den rotator cuff hjælper at løfte og rotere armen og fungerer også som en stabilisator for hele skulder området . Det består af en kombination af fire forskellige muskler og sener . Når dette område er såret , det stærkt begrænser mobiliteten i skulderen og kan forårsage store smerter og angst . Uden ordentlig behandling , kan skaden blive kronisk og kan endda invaliderende .

Typer


Folk vil ofte skade deres rotator manchet i en traumatisk skade , men vil ikke vide det med det samme . De vil opleve flere måneders skuldersmerter , der bliver værre med tiden . Den anden form for rotator cuff skade er fra gentagne bevægelser . Denne type skade typisk sker med sportsfolk eller personer, hvis arbejde omfatter fysiske arbejde , der kræver svingende af skulderleddet igen og igen . De fleste rotator manchet personskader forekomme hos mennesker over 40 år.

Overvejelser


De fleste mennesker antager, at hvis de hviler en skade, som den vil blive bedre . Dette er ikke nødvendigvis tilfældet med et revet rotator manchet . Hvis du har mistanke om du måske har skadet din skulder , er det bedst at søge ved hjælp af en ortopædisk læge . Kun med en korrekt diagnose kan man sættes på vej til en fuld helbredelse . Hvis du opdager, at du har kroniske smerter eller en manglende evne til at løfte din skulder , eller støtte det mod stress , så er du nødt til at se en læge . Ignorerer det kan forårsage permanent skade , og kan begrænse din mobilitet for resten af dit liv .

Typer

Der er forskellige niveauer af sværhedsgrad i en iturevet rotator manchet skade . En mild tåre kan behandles med hvile , fysioterapi , is og diverse øvelser . En alvorlig tåre vil kræve kirurgisk behandling . Den eneste måde at afgøre, hvilken slags skade du har , er at have en MRI-og en X-ray til at se omfanget af skaderne .

ikke-kirurgisk behandling

Når en MR har fastlagt omfanget af den skade, , og hvis lægen føles som en ikke-kirurgisk behandling vil være tilstrækkelig , kan patienten have følgende muligheder : brug af en slynge , hvile og manglende brug af løfte armen , anti-inflammatorisk medicin , fysioterapi og injektioner af steroider ind i fugen. Disse kan være nok til at helbrede skader og inddrive fuldstændig anvendelse af skulderen .

Kirurgisk behandling

Mest rotator manchet operationer kan gøres på en ambulant nu , og er færdig arthroscopically , som forårsager minimal smerte og tab af brug . Hvis skaden er slemt nok , at ikke-kirurgisk behandling ikke løser problemet , eller hvis den forurettede skulder er i den dominerende del af den person , eller hvis personen er afhængig af fysisk at bruge deres våben for at overleve , så kirurgi er den bedste valgmulighed . Kirurgen kan løse næsten alle emner inden for kort tid , og prognosen for en hurtig og fuldstændig genopretning er fremragende .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------