Position: sygdoms > 2 >

nyttiggørelse fra artroskopiske knæoperationer

   Artroskopisk knæ kirurgi er en procedure, der gør det muligt for ortopædkirurgen at se knæleddet ved hjælp af et lille kamera . At kunne se tilstanden af knæleddet fra dette perspektiv hjælper kirurgen til mere præcist diagnosticere og behandle knæet . Fordi artroskopi ikke kræver den samme mængde invasion af væv , nyttiggørelse fra artroskopisk knækirurgi er typisk meget hurtigere at åbne knækirurgi

. Procedure


For de fleste raske patienter , artroskopisk knækirurgi er en ambulant procedure , der kan gøres under en lokal , regional eller generel anæstesi . Nogle små indsnit vil blive foretaget af den ortopædiske kirurg , og en steril væske , vil blive pumpet ind i fugen for at fjerne eventuelle forhindringer til kameraet . Det artroskop vil blive indsat , de diagnosticerede problem og behandles og incisionen lukkes op typisk inden for en periode på 1 1 /2 time.

indledende bedring


Recovery fra artroskopisk knækirurgi involverer typisk 1 til 2 timer til inddrivelse værelse med resten af opsvinget , der foregår i hjemmet . Mens nyttiggørelse fra artroskopisk kirurgi er normalt meget hurtigere end åbne knæoperationer, skal patienterne ikke forvente at være oppe og omkring det samme . Det er vigtigt at følge med opsvinget instruktionerne fra den ortopædiske kirurg , der udførte proceduren . De mest almindelige eftervirkning af artroskopisk knækirurgi er hævelse omkring såret området . Det er bedst at holde de berørte ben forhøjet så meget som muligt for de første par dage efter operationen . Din læge kan også anbefale isposer som et middel til at reducere hævelse og lindre smerter .

Sårpleje


Hver artroskopisk knækirurgi er unik for patienten , så mens der er nogle almindeligheder om inddrivelse , specifikke anvisninger fra den ortopædiske kirurg altid have forrang . Forbindinger over incisionen skal holdes rene og tørre , og de kan typisk fjernes efter den første dag . Patienter kan brusebad , men bør undgå at anvende vandløb direkte på incisionen . Iblødsætning bade bør undgås , indtil indsnit er helt helbredt. En post-op besøg på ortopædisk kirurg vil typisk blive planlagt for et par dage efter operationen for at gennemgå udviklingen i proceduren og til at begynde fysioterapi .

Fysioterapi

Patienterne er som regel får en ordning af øvelser man skal gøre efter artroskopisk knæoperationer for at fremskynde inddrivelsen . Det meste af tiden disse øvelser kan gøres alene hjemme , men nogle gange en fysisk terapeut kan være påkrævet. Kroppen kan være i stand til at bære vægten af at gå uden hjælp næsten med det samme , men kirurgen kan stadig anbefale brugen af krykker eller en rollator for et par dage for at bidrage til at afhjælpe smerter og ubehag . Kirurgen kan også ordinere antibiotika eller smertestillende medicin . Disse bør tages som foreskrevet. Feber , kulderystelser , overskud og langvarig hævelse og vedvarende smerter er komplikationer , at din læge bør vide om , så snart possilbe .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------