Position: sygdoms > 2 >

om tidlig overgangsalder

   Når det kommer til tidlig overgangsalder , ikke to omstændigheder er ens . Der er mange grunde til, at en kvindes æggestokke kan stoppe producere æg , og hendes menstruationscyklus standser . Faktorer kan omfatte arvelighed , alder , livsstil , kropsbygning , personlig medicinsk baggrund og familiens sygehistorie . Typisk , hvis det menstruationscyklus ophører før alder 40 , er betingelsen benævnes tidlig menopause

Du skal bruge: .
Sterile forbindinger

Fakta


Når en kvinde har ikke haft en menstruationscyklus i mere end et år , er den typiske diagnoser er overgangsalderen . Tidlig overgangsalder eller induceret menopause , ofte forekomme hos kvinder , der er i 30'erne . Kvinder i 20'erne er også kendt for at lide under den betingelse . Kvinder organer kan stoppe producere østrogen trinvist eller alle på én gang . Dette sker , når æggestokkene op med at producere æg eller hormonelle forandringer finde sted, fordi æggestokkene er blevet beskadiget .

Medicinsk Overgangsalderen


Diverse ikke- kirurgiske medicinske procedurer og behandlinger kan bringe på overgangsalderen. Receptpligtig medicin , kemoterapi og strålebehandling , og er blevet identificeret som årsager til medicinsk overgangsalderen . Æggestokke fjernet som følge af kirurgi vil få kvinder til at stoppe produktion af æg med det samme . Hvis æggestokkene bliver skadet af medicin eller kemoterapi , vil personen sandsynligvis opleve en mere gradvis og uforudsigelige fald i fertiliteten . Du bør rådføre sig med din læge for at diskutere de bedste metoder til at beskytte mod en uønsket graviditet .

Kirurgisk Overgangsalderen


Kirurgisk fjernelse af begge æggestokke kaldes en ooforektomi . Fjernelse af livmoderen , som kaldes en hysterektomi , omfatter at tegne æggestokke eller afbryde blodforsyningen til æggestokkene . Disse kirurgiske procedurer er ofte de primære årsager tilskrives induceret menopause . Overgangsalderen opstår ret væk på grund af fjernelse af æggestokkene . Kirurgiske overgangsalderen kan ske på forskellige måder . De fleste af kirurgiske overgangsalderen sager kommer omkring med hysterektomier .
Æggestok fjernelse kan udføres i løbet af hysterektomi på grund af, den manglende tilfredsstillende svar til andre medicinske metoder . Hvis en hysterektomi bliver diskuteret som en mulig løsning , så sørg for , at du overvejer mulighederne for tidlig overgangsalder . Og tøv ikke med at søge flere medicinske udtalelser, før man går videre

Præmatur ovariesvigt

Tidlig ovariesvigt ( POF ) forekommer i 1 procent af kvinderne , når det er ikke forbundet med nogen af følgende sygdomme : . hypofyse , Alvorlig anoreksi , genetiske sygdomme , Immunsystemet , polycystisk syndrom , kronisk og alvorligt stress eller ernæringsmæssige mangler . POF kan ske når som helst tidspunkt inden fremkomsten af overgangsalderen kan forventes at opstår typisk .
Generelt POF er uigenkaldelig , men en tidlig identifikation og behandling af problemet forårsager perimenopause kan muligvis redde dig fra at have dine æggestokke fjernet . Det er vigtigt at være opmærksom på hedeture og ubesvarede menstruationscyklus .

Symptomer

Der er en bred vifte af symptomer , der er blevet tilskrevet lavere østrogen kvinder oplever i begyndelsen af overgangsalderen . Igen , kan symptomerne variere fra kvinde til kvinde . I nogle tilfælde kan der ikke være nogen identificerbare symptomer . Nogle af de kendte fysiske tegn på perimenopause er hedeture , nattesved , søvnbesvær , hurtige hjerteslag , menstruation ændringer og hovedpine . Følelsesmæssige symptomer på tidlig overgangsalder omfatter humørsvingninger, angst , irritabilitet , mindre hukommelsestab og periodiske mangel på mental klarhed .

hormonbehandling

Håndtering af tidlig overgangsalder kan være en ødelæggende oplevelse , især i betragtning af hvor hurtigt det kan ske . En kvindes æggestokke producerer estradiol (E2 ) , som er et østrogen , som hjælper kroppen fungerer . E2 påvirker menstruationscyklus , bryst udvikling , væv smøring og skelet styrke . Det er afgørende for den generelle sundhed og seksuelle udvikling . At bistå med at erstatte denne mangel på Estradiol i kroppen , hormon terapi ( HT ) er en fælles behandling af kvinder, der er i induceret eller tidlig overgangsalder . HT har vist sig effektivt mindsker potentielle sundhedsmæssige problemer .
Nogle kvinder er bekymrede for livmoderkræft , der har været bundet til hormon behandling. For at reducere risikoen for livmoderkræft , nogle læger anbefaler en kombination hormonbehandling mulighed for at kvinder, der stadig har deres æggestokke på plads . Behandlingen kan være en blanding af protegestrone og testeroterone . En anden mulig behandling er en syntetisk hormon kaldet DHEA . Men der er ingen langvarige kliniske forsøg , der har bevist sikkerheden og effektiviteten af DHEA .

Alternativer Behandlinger

Der er nogle adfærdsmæssige og ændringer i livsstil , du måske overveje , herunder rygestop , træning , meditation eller yoga og få en fuld nats søvn . Nogle kvinder har fundet disse tilgange for at være helt mildne nogle af symptomerne af tidlig overgangsalder .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------