Position: sygdoms > 2 >

typer af fedme kirurgi

   Der findes flere typer af overvægtige eller vægttab , kirurgi . Hver procedure reduceres form og størrelse i maven til at reducere mængden af mad, patienten forbruger . Nogle operationer er sjældent udført , mens andre er beregnet kun for svært overvægtige . Hver type fedmekirurgi har sine egne fordele og ulemper , så folk overvejer kirurgi , bør drøfte deres muligheder med en læge

Gastric Bypass


Gastric bypass er en kompliceret operation , der kan vare op til fire timer. Den mest almindelige type gastric bypass er Roux-en-Y-gastrisk bypass , som er udført med en lang incision . Brug hæfteklammer eller en plastik band, en kirurg gør en lille pose øverst i maven . Denne mindre mave er forbundet til den del af tyndtarmen kaldes jejunum . Med denne omlægning , omgår mad resten af maven . Patienten føler fuld hurtigere , så færre kalorier forbruges og absorberes af kroppen .

Gastric Banding


Made af oppustelige silikone , gastrisk bands begrænse maven. Ved hjælp af en af de to typer af gastrisk bands til rådighed i USA ( Lap-Band -systemet og det Realiser Band ) , en kirurg ombrydes et band omkring øverste del af en patients mave ved hjælp af laparoskopisk kirurgi . Bandet er injiceret med saltvand , hvilket får patienten til at føle sig hurtigere mæt og spiser mindre . Gastrisk banding er en mindre invasiv kirurgi , og kan ofte udføres på en ambulant basis. De bands kan også strammes eller løsnes efter behov .

Ulcus Switch


Den duodenal switch kombinerer to kirurgiske metoder . Først , en kirurg fjerner cirka 85 procent af maven . Hvad der er tilbage , er formet som en banan , ca 6 ounce i størrelse . Dernæst en stor del af tyndtarmen , det afsnit hvor de fleste fordøjelsen sker, er skåret ud og omgås. Med en mindre resterende del af tarmene , der er involveret i fordøjelsen , ikke så mange næringsstoffer og kalorier kan absorberes , så patienterne tabe .

Gastrisk Sleeve Surgery

Gastric ærme kirurgi er en nyere form for vægttab kirurgi . Den laparoskopiske procedure anvendes typisk til at kick-starte vægttab for de ekstremt fede --- folk , der er for overvægtige til at modstå mere indgribende operationer . Under en gastrisk ærme operation , fjerner en kirurg mere end halvdelen af patientens mave . Hvad der er tilbage tager et ærme-eller rør-lignende form , og det er forseglet med hæfteklammer . Når patienten har mistet nok vægt , kan han eller hun derefter gennemgå gastrisk bypass eller anden form for vægttab kirurgi .

Gastroplasty

Gastroplasty , også kendt som " mave hæftning , " var engang en populær type af vægt-tab kirurgi . Den oprindelige gastroplasty debuterede i 1970'erne . Det involverede hæftning maven i en mindre del , så kun en lille åbning blev overladt til mad . Kirurger efterhånden begyndte at optræde Lodret Stribede Gastroplasty ( VBG ) . I denne type af kirurgi , er både hæfteklammer og et band , der anvendes til at omforme patientens mave i en lille pose . Som almindelig gastroplasty , er kun et lille hul til venstre for fødevarer til at rejse ind i resten af maven . I dag er gastroplasty ikke udføres så ofte , som undersøgelser viser mange patienter genvinde vægt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------