Position: sygdoms > 2 >

forskellige typer af korrigerende øjet kirurgi

   Når lyset kommer ind i øjet , den passerer gennem linsen og hornhinden , før det faldt ned på nethinden til at producere et klart billede . Hvis der er uregelmæssigheder i form af hornhinden ( brydningsfejl ) , så lyset ikke falder på nethinden korrekt . Korrigerende øjenoperationer udføres for at reparere abnormiteter i hornhinden , der forårsager en brydningsfejl . De typer af øjenproblemer er forbundet med en brydningsfejl omfatter fremsynethed , nærsynethed og bygningsfejl ( sløret syn ) . Mennesker med disse synsproblemer kan vælge fra en række korrigerende øjenoperation muligheder . De fleste af disse procedurer er ambulant og tager ikke længere end 1 time

LASIK


Laser in situ- keratomileusis ( LASIK ) kirurgi er reserveret til behandling af nærsynethed . Nærsynethed opstår, når hornhinden er for stejl . I LASIK operation skaber kirurgen en flap på toppen af hornhinden ( med en kniv eller laser ) at eksponere vævet under . Han gør strukturelle ændringer i hornhinden (for at reducere stejlhed ) ved hjælp af en Excimer laser . Efter proceduren, er flappen foldes tilbage på plads og lov til at helbrede sig selv . Restitutionstid for LASIK spænder fra et par dage til en uge . LASIK operation er langt den mest populære korrigerende øjenoperation for nærsynethed .

Photorefractive keratectomy ( PRK )


Photorefractive keratectomy ( PRK ) operation svarer til LASIK og bruges til behandling af mild til moderat nærsynethed ( nærsynethed ) . Det gør brug af den samme computer-styrede Excimer laser , der anvendes i LASIK til at foretage strukturelle ændringer på overfladen af hornhinden . Ifølge den amerikanske Food and Drug Administration , har PRK en succesrate på 95 procent . Det opsving tid for PRK kan udvides til flere uger . Af denne grund foretrækker mange mennesker LASIK at PRK .

Radial Keratotomy ( RK )


Radial keratotomy ( RK ) kirurgi blev første gang introduceret i USA i 1978 . Det er en anden kirurgisk mulighed for folk, der lider af et mildt tilfælde af nærsynethed . En kirurg bruger en diamant skalpel til at skabe bittesmå talte-formet snit i hornhinden , hvilket medfører en udfladning af hornhinden optiske zone ( i midten) . Den største ulempe ved RK kirurgi er de langvarige opsving tid, hvilket kan omfatte flere uger .

Automated lamelagtig Keratoplasty ( ALK )

Automated lamelagtig keratoplasty ( ALK ) er forbeholdt generelt til behandling af langsynethed eller nogle ekstreme tilfælde af nærsynethed . Langsynethed opstår , når overfladen af hornhinden er for flad . ALK for fremsyn indebærer kirurgen at skabe et klap ved at give et dybt indsnit i hornhinden . Trykket i øjet får hornhinden til at udvide og dermed den tidligere flade hornhinden bliver ordentligt bulged . Til behandling af nærsynethed , kirurgen skaber en flap i hornhinden , og derefter fjerner en tynd skive af væv til at reducere den stejle hornhinden .

astigmatisk Keratotomy ( AK )

astigmatisk keratotomy ( AK ) anvendes til behandling af bygningsfejl ( sløret syn ) , som er forårsaget af abnormiteter i form af hornhinden . AK svarer til RK i , at det indebærer ligeledes, at mikroskopiske snit i hornhinden . AK adskiller sig fra RK i , at snit er af en buet mønster .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------