Position: sygdoms > 2 >

hvad man kan forvente efter en vitrectomy

   En vitrectomy er fjernelse af glaslegemet i øjet . Glaslegemet er gel -lignende stof i midten af øjet , mellem nethinden og linsen . Flere betingelser kræve fjernelse af glasset . Nogle af disse fælles betingelser omfatter en skade på øjet , infektion , en makulært hul , glasagtige blødning og nethindeløsning

smerter og ubehag


gener og smerte er fælles for flere dage efter en vitrectomy . Hævelse af den ydre del af øjet og øjenlåget er normale . En ridse følelse eller skarpe smerter i øjet er også almindelige følelser efter operationen .

Udseende


Øjet ser rød og opsvulmet . Mens nogle rødme og ødem er normalt , skal du kigge efter en stigning i enten betingelse samt en udledning , der kommer fra øjet . Monitor for en feber i kroppen . Disse betyde en infektion i øjet og indberetning af symptomerne med det samme , er afgørende.

medikamenter og behandlinger


Anvend isposer til øjet flere gange om dagen efter en vitrectomy . Isen medvirker til at nedsætte ødem og giver smertelindring . En over-the-counter smertestillende medicin , såsom acetaminophen , hjælper lindre smerter forbundet med operationen . Undgå at løfte ting mere end 5 £ . anstrengende aktivitet eller bøjet over en uge efter operationen . Eliminere enhver aktivitet , der stammer eller steder pres på øjet . Nogle gange , lægen ordinerer en antibiotisk salve eller dråber for øjet .

Eye Patch

Efter operationen , kirurgen placerer en bandage og øjenværn over øjet . Forbinding med til at sikre øjenlåget forbliver lukket . Efter bandage fjernelse fortsætter brugen af plastik øjenværn til brusebad og sover . Lægen vil rådgive, når at afbryde brugen af øjenværn .

Vision

Efter en uge , visionen begynder at blive forbedret i det angrebne øje . Før dette tidspunkt , er visionen ganske sløret . Afhængigt af årsagen til vitrectomy , kan den vision har problemer med op til et år efter operationen .

risici og komplikationer

Selvom betragtes som en rutinemæssig procedure , har vitrectomies mulige komplikationer og risici forbundet med operationen . Udover risikoen for øjeninfektion , kan en vitrectomy være et fald i et syn eller blindhed . Dybdeperception tab , dobbelt syn og retinal krølle er også mulige komplikationer af operationen .

glaslegemet erstatning

Under operationen , lægen erstatter den fjernede glasset med en saltopløsning infusion . Dette gør det muligt for øjet at bevare sin form og størrelse samt bevare det korrekte tryk i øjet . Over tid , udskiller øjet væsker , der skaber nye glasagtigt.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------