Position: sygdoms > 2 >

hvad man kan forvente efter knæoperationer

   Knæoperationer er blevet en af de mere almindelige , mere vellykket operationer i ortopædi i dag . På grund af størrelsen af knæleddet , og den stress det tåler , er det den mest almindelige sportsgrene skade og også den mest almindelige fælles at opleve slidgigt som mennesker alder . I dagens samfund , hvor folk generelt vejer mere , motion mindre og lever længere , er knæleddet fastholde mere langsigtede stress end naturen nødvendigvis bestemt

Typer


Der er mange typer af knæet operationer , men de to vigtigste typer er : artroskopisk og åbent . Artroskopisk knæoperationer er , når flere små snit er lavet , instrumenter indføres gennem små åbninger , og den operation udføres inden for fælles-at bevirke, at behovet for at gøre en stor snit og åbne leddet. Den anden type kirurgi , som navnet antyder , åbner den fælles for at afdække en stor del af knogler og væv , der skal arbejdes på af kirurgen . Dette er normalt undgås , når det er muligt, men gøres uden tøven , hvis behovet opstår .

Betydning


Betydningen af knæoperationer er, at i mange tilfælde , det i høj grad forbedrer livskvaliteten for patienten . Oftere end ikke , har patienten udholdt en lang periode med smerte og langsom svækkelse i forbindelse med deres knæ skader , så en operation , mens selve smertefuld , giver ofte et aktivitetsniveau og smerte-reduktion , der gør risikoen for selve operationen helt det værd. Især i tilfælde af total knæproteser , hvor patienten skal være i slutningen stadium af sygdommen i det fælles , at en pludselig evne bruge leddet i en normal måde er forfriskende og puster nyt liv i patienten . Selv i de mindre sager om idrætsskader , forbedring i funktion og smertereduktion at knæoperationer bringer kan gøre en enorm forskel i livet for atleten .

Tidsramme


Generelt før knæoperationer , vil du ved præcis , hvad de kan forvente for så vidt som smerter , nyttiggørelse , og tid til at komme tilbage til normal . Enhver god ortopædisk læge vil gå over alle disse muligheder med dig . Hvis du har en lille artroskopisk kirurgi , vil du gå hjem samme dag som operationen . Smerte vil være minimal , og aktivitet er taget til i et par korte uger . Hvis du har en åben kirurgi , såsom knæ udskiftning eller patellar kursjustering , vil du blive på hospitalet alt fra to til fem dage , og ser på måneders intens fysisk behandling for at genoptage normale aktiviteter . Det er vigtigt at tale med lægen om din restitutionstid , så du kan gøre hvad ordninger kan være nødvendige for den tid, du er nede og ud

overvejelser

Ting at overveje , når at komme sig efter knækirurgi omfatter: . aktivitet niveau , vægt og kost . Afhængigt af hvilken type operation det måske eller måske ikke permanent påvirke din livsstil . Knæalloplastik eller patellar omlægning vil udelukke enhver løb, spring , eller andre aktiviteter , der producerer unødig stress på knæleddet . Mindre operationer , såsom artroskopisk at fastsætte menisken tårer eller ACL tårer , vil ofte heler så god som ny , og når fysisk terapi er afsluttet, alle normale aktiviteter, herunder sport , kan genoptages . Men at opretholde en sund vægt i høj grad vil hjælpe din knæled restituere sig og forblive raske længere , efter en eventuel knæoperationer .

Fordele

Fordelene ved knæoperationer er enorme . Som nævnt ovenfor , har mange gange patienter er blevet lidt for lang tid fra virkningerne af deres skader eller sygdom . Når operationen er udført , og den helbredende og fysisk afsluttet behandling, er patienterne ofte forbløffet over, hvor meget deres funktion og smerte er forbedret . Især i tilfælde af slidgigt , hvor knoglerne er blevet formaling mod hinanden i meget lang-nogle gange forårsager ulidelig smerte med noget så simpelt som at gå-kirurgi kan faktisk give øjeblikkelig lindring . I tilfælde af skader eller deformitet , kan kirurgi bringe tilbage funktionalitet og forbedre livet . Så selv om kirurgi er normalt den sidste valgmulighed i betragtning til knæproblemer , når den anvendes , er det ofte mere fordelagtigt end ikke .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------