Position: sygdoms > 2 >

hysterektomi kirurgi procedurer

   Hysterektomier er den anden mest almindelige kirurgi i USA , efter kejsersnit sektioner . Selv om der er nu flere minimalt invasive metoder til at fjerne livmoderen , er de fleste hysterektomier stadig udføres som åben , abdominal kirurgi

Du skal bruge: .
internetadgang

Funktion


hysterektomier udføres ofte på grund af fibromer , endometriose , visse former for kræft eller andre gynækologiske problemer , oftest hos kvinder , der er færdige fødedygtige .

mave


I en abdominal hysterektomi , er livmoderen fjernes gennem et stort snit . Operationen kræver som regel en tre-eller fire -dages hospitalsophold og en seks -ugers opsving .

Andre typer


hysterektomier kan også udføres vaginalt , med en laparoskop , eller med en robot . Alle tre af disse metoder typisk har en meget kortere hospitalsophold-en eller to dage-. og patienterne er i stand til at vende tilbage til arbejdet i to uger

Vaginal

I en vaginal hysterektomi , fjerner kirurgen livmoderen gennem et snit i skeden . Den tekniske vanskelighed er højere end en abdominal kirurgi , fordi kirurgen har mindre drift plads og kan ikke se bækkenorganer så godt.

Laparoskopisk

I en laparoskopisk hysterektomi , er flere små snit i underlivet og en laparoskop indsættes at fjerne livmoderen . Lægen synspunkter operationsstedet gennem en endoskop indsat gennem et af de indsnit .

Robotic

Den mindst invasive hysterektomi til rådighed i dag bruger da Vinci robotten , der giver læger med en high- definition , 3D , forstørret billede af operationsstedet. Kirurgen driver robot , der er i stand til at bevæge sig alt for lille og præcis til den menneskelige hånd .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------