Position: sygdoms > 2 >

instrumenter , der anvendes i knæalloplastik

   Knæalloplastik er en af de største og mest komplekse operationer , der kan udføres af en ortopædkirurg . Selv om det næsten er blevet hverdagskost, er det stadig en alvorlig og større operation , der involverer opskæring og fjernelse af store dele af ben , implantering af en protese , og lang og smertefuld genoptræning . Trods ulemperne ved operationen , er det rapporteret , at over 95 procent af dem, der gennemgår operationen forekomme væsentlige smertereduktion og en stigning i livskvalitet .

operationen . Etape 1


I den første fase af operationen , vil kirurgen bruge generel anæstesi til at sætte patienten til at sove , og overvåger vil blive anvendt under hele operationen for at sikre alle vitale af patienten er stabil. Når patienten er korrekt draperet og forberedt , vil kirurgen bruge en skalpel til at åbne et snit overalt 4 til 8 inches lang , afhængig af typen af knæalloplastik er gjort, og de behov, som kirurg . Når snittet er foretaget , værktøj kaldet retraktorerne bruges til at holde åbne snit og holde hud og blødt væv væk fra operationsstedet. Under denne fase en Bovie blyant bruges til at ætse nogen blodkar , der er blødning . Når knæleddet er eksponeret og retraktorerne oprettet , den næste fase begynder .

Etape 2


På dette punkt kirurgen undersøger fælles og vil bruge en rongeur til rasp væk knogle Sporer , der ikke vil blive fjernet i løbet selve operationen . Dernæst kirurgen beskæftiger et sæt " emneholdere " eller ben skære instrumenter , som vil blive brugt til at skære patella knogler , skinnebenet og femorale led i knæ og fjerne dem fra patientens krop . Den Bovie blyant bruges til at holde blødning på et minimum . Den prostetiske placeres i den hule knæleddet og mærker er lavet , hvor hullerne skal bores .

Etape 3


En knogle saven er ansat til at forme enderne af de udsatte knogler bedre passer til protese . Når en ordentlig pasform er lavet , er en boremaskine bruges til at bore i de resterende ben , hvor skruerne vil derefter blive anvendt til at sikre protese til de levende knogle . Et tykt lag af cement anvendes til den eksponerede knogle , og proteser er egnet til fælles . En hammer og metal stifter derefter hamret gennem protetiske og ind i øvre og nedre ben knogler af patienten , sikring af det med både ben og cement .

Stage 4

Kirurgen derefter begynder den kedelige proces genmonteres sener og ledbånd , og lukning af lag af muskel og væv , der er blevet justeret til den nye knæ . Forskellige typer af suturer anvendes til denne proces . De fleste af dem vil forblive i patienten , indtil de enten optages eller er permanente suturer . Den endelige ydre lag af hud og væv er normalt lukket med hæfteklammer . Disse er fjernet omkring 12 til 14 dage efter operationen .

Misforståelser

En misforståelse omkring knæalloplastik er, at fordi det er blevet mere almindeligt , og normalt ikke tager mere end et par timer på de fleste , det er en simpel procedure , og ikke farlig . Dette kunne ikke være længere fra sandheden. Chokket til kroppen er væsentlig , da store dele af ben bliver skåret og fjernet, og hårdhændet behandling , der er en nødvendighed , når der beskæftiger sig med ledproteser beskadiger det omgivende væv . Blødning kan blive voldsom, og blodtransfusioner i løbet af denne operation er fælles . Infektion er en reel mulighed så godt, og der er altid en lille chance for , at resultaterne af operationen vil være mindre end ideelt . I langt de fleste tilfælde , dog knæalloplastik er sikkert og forbedrer patientens livskvalitet .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------