Position: sygdoms > 2 >

laparoskopi teknikker

   Laparoskopisk , eller lukket ind , kirurgi er både minimalt invasive og mere fordelagtige for medicinske kredse og offentligheden. Med den fortsatte udbygning af denne teknik , er større kirurgiske indgreb, herunder blindtarmsoperationer , æggelederne sterilisationer og mange andre abdomen udføres

Historie


I begyndelsen af 1980'erne lægerne begyndte at indsætte en tændte sonde ind i kvinders underliv for tubal ligations . I 1985 blev den første laparoskopiske galdeblæren fjernes udført i Frankrig . Kort tid derefter , kirurger begyndte at bruge den procedure, for at fjerne tillæg og galdesten , undersøge patienter for bækken eller abdominal traume , og i tilfælde af levende organdonorer , fjerne nyrerne og leveren . Moderne , er denne procedure , selv udnyttede i gastrisk bypass operationer .

Fordele Procedurens


Laparoskopisk kirurgi er identificeret som en minimal adgang kirurgi . Det betyder, at kun små snit er lavet og værktøjer ikke større end 10 mm er anbragt inden i patienten. Mindre snit sikre en hurtigere genopretning tid for patienten og mindre samlet smerter . Disse mindre incisioner også bedre beskytte patienten fra postsurgical infektion patientens krop er i stand til at helbrede fra snit på en meget hurtigere tempo. Endelig er teknikken sikrer minimal indre ardannelse samlet .

Ulemper


I nogle tilfælde kan læger nødt til at skifte fra laparoskopisk teknik til traditionel åben-hulrum kirurgi . Hvis dette er nødvendigt , patienter risikerer orgel punkteringer , da indsnit er lavet . Men eftersom at den laparoskopiske procedure er udført ved hjælp af en blind indrejse teknik , orgel punktere risiciene er stadig høj . En undersøgelse udført af Dr. R. Garry i 1997 af Gynækologiske Endoskopisk Association viste, at risiko for mindre komplikationer blev reduceret med 40 procent , men risikoen for store komplikationer , var identisk med konventionel kirurgi .

Proceduren

Under de fleste procedurer , er generel anæstesi administreres . Når patienten sover , er et kateter indsat i blæren , og afhængig af proceduren , i maven via næsebor . Et lille snit er derefter foretaget , og en tube er indsat i bughulen . En lille kamera er de indsatte gennem røret . Underlivet er så fyldt med kuldioxid at give mulighed for større bevægelsesfrihed . De nødvendige redskaber er så indsættes gennem andre små snit og proceduren afsluttes . Når du er færdig , er de redskaber fjernes, og indsnit syet og forbundet .

Recovery

Mens ingen smerter føles under proceduren , en patient kan opleve skulder smerter og øget trang til at tisse efter operationen på grund af pres kuldioxid steder på blæren og mellemgulv . Patienterne kan også opleve mindre pulserende eller ømhed ved Indsnit websteder . Hvis dette sker , kan en læge ordinere smertestillende medicin til at lindre symptomerne . Samlet set de fleste patienter er tilbage til regelmæssige liv inden for en uge . Altid vente til en læges godkendelse , før de påbegynder anstrengende aktivitet efter operationen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------