Position: sygdoms > 2 >

minimalt invasive kirurgiske teknikker

   Minimalt invasiv kirurgi teknikker gør det muligt operationer , der skal gøres uden store indsnit til din krop . I stedet , kirurgen bruger typisk lange , tynde værktøjer kaldet laparoskopisk udstyr . De er indsat ved hjælp af bittesmå snit , der har brug kun et par sting til at forsegle . Værktøjerne er fjernstyres , med kirurgen i stand til at se deres placering indirekte på en skærm ved hjælp af miniature kameraer . Ideen er at skabe mindre fysisk traume for patienten . Mange typer af procedurer kan udføres med minimalt invasive teknikker .

Fordele


Minimalt invasiv kirurgi med en laparoskopisk system har flere fordele frem for traditionelle " åbne " kirurgi . mindre hemorrhaging , mindre ar og mindre nødvendighed for smertestillende medicin. Patienterne kan som regel gå hjem hurtigere efter operationen og komme tilbage til arbejde og andre almindelige aktiviteter hurtigere . Nogle procedurer udføres på en ambulant basis, mens andre kræver et hospitalsophold . Ved at reducere eller eliminere antallet af dage , du tilbringer på hospitalet , kan minimalt invasive kirurgiske teknikker spare penge på tværs af sundhedsvæsenet .

Teknikker


I en minimalt invasiv procedure ved hjælp af en laparoskop , er en fiberoptisk kabel , der bruges til at lyse op det område, hvor operationen er ved at blive udført . Underlivet er ofte blæst op med kuldioxid for at gøre mere plads til at arbejde . Med laparoskop , kan kirurgen kontrollere sådanne værktøjer som graspers og sakse . I de senere år har mange teknologiske fremskridt til minimalt invasiv kirurgi er blevet indført , herunder udstyr til udvide kirurgens synsfelt og give stabilisering for rystende hænder . Den mest komplekse af disse værktøjer er det kirurgiske robot , som tillader kirurgen at sidde ved en konsol i hele rummet , mens ledende robottens " hænder " gennem kirurgi .

Bruger


Blandt de procedurer, der kan udføres med minimalt invasive teknikker er hjertet , tyktarms- , mave- , gynækologiske , neurologiske , ortopædiske , urologiske og vaskulære operationer . En af de mest almindelige procedurer er fjernelse af galdeblæren . Meget alvorlig procedurer såsom hjerteklapoperation og fjernelse af kræftsvulster kan udføres så godt. Fordi de teknikker har nogle ulemper såsom vanskeligheder med at manipulere de instrumenter og begrænsede udsyn , kan de være udfordrende at udføre . Læger i kirurgisk residency uddannelse, som ønsker at fokusere på minimalt invasive teknikker typisk tilbringe et år eller to i en specialiseret fællesskab efter den grundlæggende kirurgiske uddannelse .

Historie

Minimalt invasive kirurgiske teknikker dato mindst til begyndelsen af 1900'erne , hvor den laparoskopiske metode blev afprøvet i hunde af George Kelling , en kirurg fra Dresden . I 1910 , H. C. Jacobaeus Sverige prøvede det hos mennesker . Nyskabelser, såsom computerchip tv -kamera skubbede teknikker langs som årtier bestået . De tidlige endoskoper , der er designet til at give belysning inde i kroppen med henblik på undersøgelse , dato hvert fald tilbage til 1770'erne .

begyndelsen af 1980'erne var en vigtig tid for laparoskopi , ifølge Mount Sinai School of Medicine . Regler for udførelse af laparoskopi blev oprettet ved et kirurgisk samfund og hospitaler i mange steder .

Natural Orifice Kirurgi

I de sidste par år har begrebet udføre kirurgi gennem kroppens eget blænder har fået opmærksomhed . Det er den mindst invasive alle minimalt invasive kirurgiske teknikker , som ikke kræver nedskæringer overhovedet. En læge kan for eksempel slange værktøjer i en patients mund og ned i spiserøret med henblik på at fjerne galdeblæren . I 2007 havde lægerne i Indien allerede prøvet teknikken i mennesker , at fjerne tillægget . Som læger over hele verden fortsat forskning for at finde ud af mulighederne for natur- blænde kirurgi , er medicinsk udstyr fabrikanter farende for at skabe redskaber egner sig til den fremgangsmåde .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------