Position: sygdoms > 2 >

skulder udskiftning kirurgi procedurer

  

Betingelser behandlet af Kirurgi


skulder udskiftning er langt mindre udbredt end hofte-eller knæalloplastik . Mens cirka 23. 000 mennesker om året i USA har skulder udskiftning , vil 400. 000 har deres knæ udskiftet , og over 300. 000 vil erstatte deres hofter . Ikke desto mindre er skulder udskiftning kirurgi anvendes til behandling af slidgigt , leddegigt , post-traumatisk arthritis , rotator cuff rive artropati og Avaskulær . Typisk er skulder udskiftning kirurgi bruges til at lindre patientens smerter . Patienter , hvis arthritis er slibning knogle -on-ben og har intakt rotator cuff sener få det bedste kandidater til konventionelle, total skulder udskiftning . I nogle tilfælde , selv efter kirurgi kan patienter stadig være i stand til at hæve deres våben højere end 90 grader .

erstatning Surgery


erstatning kirurgi kan omfatte enten en del af den fælles (idet en hemiarthroplasty ) eller både den kugle- og-stik portioner ( er total skulder udskiftning ) , afhængig af skadens omfang . Det samlede udskiftning er den mere almindelige procedure . De reservedele, bl. a. en metal kugle og en plastik , kop-formet stik . Bolden er på enden af en stang , som er indsat i overarmen knogle . Afhængigt af tilstanden af omgivende knogle , kan kirurgen vælge at bruge en presse-monteret overarm komponent . Ellers ville han bruge en cementeret komponent . Men med de fleste nye proteser , er stammen materiale , der skal fremme fysisk knoglevækst ind i materialet . I de fleste situationer , kirurgen implantater en helt plastic labrum komponent-medmindre labrum 's brusk er i god stand , eller patienten har en alvorligt mangelfuld labrum knogle , eller rotator cuff senen 's er revet og kan ikke repareres . Kugle-og-stik komponenter i dag er designet til at custom fit en patients anatomi . Under operationen , skal kirurgen adskille deltoid og brystfinner muskler i en relativt nerve-frit område . Rotator manchet skal åbnes for at tillade kirurgen adgang til bold- og-stik -området. Kirurgen fjerner eventuelle gigt sektioner , lægger den nye komponenter , så lukker op på området , syning og rengøring af incisionen.

Reverse Total Shoulder erstatning


Denne teknik har været anvendt i Europa i år , men blev først godkendt til brug i USA i 2004 . Det gavner patienter med iturevet rotator manchetter og dem , der lider af svær ledegigt eller har haft et mislykket skulder udskiftning i fortiden . Denne type operation , kan også hjælpe de patienter, der tidligere i stand til at hæve deres våben over 90 grader . Vende udskiftning vender bolden-og-stik mekanisme . I stedet for at fastgøre bolden til udgangen af armen , er bolden fastgjort i skulderen knoglen og soklen er placeret for enden af overarmen . Dette ændrer hvilke muskler gør arbejdet på at hæve armen , så patienten til at bruge sin deltamusklen i stedet for en splittet rotator manchet .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------