Position: sygdoms > 2 >

fedmekirurgi oplysninger

   Stigningen af fedme i USA har ført til en øget interesse i bariatic kirurgi . Fedmekirurgi er designet til at hjælpe svært overvægtige patienter at nå deres vægttab mål , når de har udtømt andre muligheder . Kirurgi bør aldrig tages let på

Typer


Der er tre populære typer af fedmekirurgi . Den gastric bypass er nok den mest kendte . Det indebærer hæftning den øverste del af maven , så det er på størrelse med en lille pose . De små tarme er så afskåret og påsættes igen til den nye mindre mave . Patienten kan kun spise små mængder mad ad gangen efter proceduren. Denne operation tager 3:59 timer at gennemføre .

Lap-Band procedure indebærer at placere en silikone elastik omkring den øverste del af maven . Resten af den udtog spore forbliver intakt . En lille mængde mad kan spises på et tidspunkt . Den lille mave pose øverst i maven tager mad i langsomt og den glider langsomt ind i den større del af maven og ind i resten af tarmene . Denne procedure tager 30 minutter til en time .

mavens ærme procedure er en operation , som ofte udføres før en gastric bypass . Denne operation , der tager op til fire timer , fjerner omkring 60 procent i maven , så maven ligner et ærme . Når patienten har mistet en betydelig mængde af vægt, er en fuld gastrisk bypass derefter afsluttet. Denne operation gør gastric bypass sikrere for visse patienter .

Patienterne bør drøfte mulighederne med deres læge . Din læge kan hjælpe med at bestemme , hvilken type kirurgi er bedst for dig og kan besvare eventuelle spørgsmål .

Ansøgere


For at blive betragtet som en kandidat til fedmekirurgi , skal en patient kunne bevise , at han har undladt på vægttab gennem kost og motion. Andre ting at læger mener er høje risikofaktorer for sygdom og høj body mass index . Gode kandidater er i alderen 18 og 65 , kan have været overvægtige i mere end fem år , og har ingen stof-eller alkoholproblemer . Hvis du tror du kan være en kandidat til vægttab kirurgi , diskutere det med din læge .

Risici


Der er risici forbundet med hver operation , men der er særlige risici for fedmekirurgi . Infektion på incisionssted , lungeemboli , peritonitis , hæfteklammer at løsne , stomal stenose , og dumping syndrom er mulige problemer , der kan opstå . En lungeemboli opstår, når blodgennemstrømningen er blokeret i lungerne . Peritonitis opstår , når maveindhold siver ind i andre dele af kroppen . Stomal stenose er indsnævringen af den del mellem maven og tarmene . Dumping syndrom opstår, når maden bevæger sig for hurtigt gennem fordøjelsessystemet spor .

En nylig undersøgelse i New England Journal of Medicine har bekræftet , at selv om der er alvorlige risici forbundet med vægttab kirurgi , det er lige så sikkert som at have galdeblæren kirurgi . Kun 0,3 procent af patienterne dør af operationen efter den 30-dages -mærket . Kun 4,3 procent af patienterne havde en stor bivirkning fra operationen .

Recovery

De fleste mennesker tager cirka seks uger, før de kan vende tilbage til deres normale aktiviteter , men inddrivelse afhænger af den enkelte situation . Tilpasning til livet efter vægttab kirurgi kan være svært . Maven kan kun holde et par ounce af fødevarer efter proceduren, og det kan være svært for folk at tilpasse sig denne . Når opsvinget er færdig, vægten kommer ud hurtigt , hvilket kan give en person med sagging hud . Mange mennesker vælger at have den overskydende hud fjernes kirurgisk efter at de har nået deres mål vægt.

Omkostninger

fedmekirurgi varierer afhængigt af den valgte type af kirurgi . Koster spænder fra $ 17. 000 til $ 30. 000. Andre omkostninger kan omfatte de øvrige kirurgi mange mennesker vælger at have efter den første operation som et brystløft , Fedtsugning eller andre kosmetiske procedurer for at fjerne løs hud. Den gode nyhed er , at mange læger og klinikker tilbyder betaling planer . Nogle patienter kan opleve, at deres forsikring dækker udgifter til operationen , mens andre kan få ekstern finansiering på lokale banker eller kreditforeninger .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------