Position: sygdoms > 2 >

historien om knoglemarvstransplantation

   Knoglemarvstransplantationer er vant til at hjælpe patienter med forskellige former for alvorlige sygdomme , herunder leukæmi og myelomatose . Proceduren blev først udviklet i 1950'erne , og blev første gang anvendt med succes i 1968 . Knoglemarvstransplantationer kan hjælpe patienter, der har sygdomme , som engang blev anset for at være uhelbredelig

Origins og tidlige succeser


Banebrydende arbejde på den første knoglemarvstransplantation Undersøgelsen blev gennemført fra 1950'erne gennem 70'erne af E. Donnall Thomas på Fred Hutchinson Cancer Research Center . Thomas modtog senere en Nobelpris for sit arbejde . Det var Thomas , der fandt , at injicere knoglemarvsceller i blodbanen kunne genskabe knoglemarven og endnu producere flere blodlegemer . I 1968 blev den første succesfulde menneskelige knoglemarvstransplantation udført af Dr. Robert A. God ved University of Minnesota .

forskellige begreber


Der er flere begreber, der anvendes til at beskrive knoglemarv transplantationer. Flere af disse begreber omfatter hæmatopoietisk stamcelletransplantation , knoglemarvstransplantation , stamcelletransplantation , perifere blod stamcelletransplantation , og blodceller transplantation .

nobelpriser


Diverse forskere og læger er blevet tildelt Nobelpriser for deres arbejde inden for knoglemarvstransplantationer . I 1980 gik prisen til Jean Dausset , Baruj Benacerraf og George D. Snell for deres banebrydende arbejde med at forstå menneskets leukocytantigener eller HLA -antigener . Forståelsen af HLA -antigener er afgørende for at udføre sikker blodtransfusioner . HLA-antigener bruges af kroppen til at afgøre , hvilke celler hører hjemme i kroppen og som skal destrueres af immunsystemet . Ti år senere , i 1990 , var Dr. E. Donnall Thomas tildelt Nobelprisen i medicin for sin rolle i banebrydende transplantationer , og bidrage til forskning for eksperimentelle teknikker , der anvendes i knoglemarvstransplantation .

Registre

Den mest vigtig del af knoglemarvstransplantation proces er at have en stor pulje af donorer at trække fra . Registre, der blev udformet i 1970, da professor dr Jon J. van Rood foreslået en liste over alle HLA-indtastes frivillige blodtransfusion donorer på et møde i Deutsche Gesellschaft für Bluttransfusion .
Men det tog fire år før den første knoglemarvsdonor register blev oprettet , hvilket var den Anthony Nolan Trust , Det Forenede Kongerige . Dag , en web-baseret søgemaskine som knoglemarvsdonorer Worldwide kan udnyttes til at søge efter donorer fra 42 lande over hele verden .

der drager nytte af knoglemarvstransplantationer ?

knoglemarvstransplantationer kan gavne patienter, der lider af en række af sygdomme . De fleste af patienter, der søger denne type transplantation kæmper sygdomme som leukæmi , lymfom eller myelomatose . Derudover har patienter med immundefekt sygdomme , seglcelle eller aplastisk anæmi fandt en vis lettelse af behandlingen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------