Position: sygdoms > 2 >

hvad kan en voksen forvente efter en adenoidectomy ?

   En adenoidectomy er en ambulant operation gøres for at fjerne polypper hos personer , der har haft adenoid-relaterede vejrtrækning , øre , og problemer med bihulerne . Det anses for en sikker og rutinemæssig operation med en lav forekomst af alvorlige postoperative problemer . De fleste mennesker, der har haft en adenoidectomy kun behøver at gå glip af en uges arbejde , mens de modtager

På Hospital


Umiddelbart efter operationen , er patienten bringes til en opvågningsstuen , hvor de venter , indtil virkningerne af anæstesi er slidt ned . Hver person reagerer på at blive sat under generel anæstesi forskelligt . Nogle er i stand til at genvinde normalitet relativt hurtigt , og andre er generet af en stærk og vedvarende tilfælde af kvalme i flere dage efter operationen . Din læge vil typisk kræve, at du holde nogle væsker , før de frigives fra hospitalet for at sikre, at du ikke bliver dehydreret . En læge kan også bede dig om at tygge tyggegummi , inden de forlader hospitalet for at få dit spyt kirtler arbejder på at holde snittet området fugtigt .

At Home


De, der har netop modtaget en adenoidectomy vil have en alvorlig halsbetændelse for flere dag , ledsaget af en stor hævelse . En recept smertestillende medicin bør gives af din læge til at blive brugt i de første par dage efter operationen . Du vil kun kunne drikke væske og spise bløde fødevarer i ugen efter operationen på grund af hævelse og for ikke at irritere såret . Ekstra hvile vil blive krævet tilbagebetalt af anæstesi og traume ved kirurgi . Nogle blødning kan stadig opstå fra næsen , men bør kun ske i små mængder . Mennesker med forkølelser og andre sygdomme , bør undgås på grund af følsomhed over for infektioner , og din læge kan selv ordinere en forebyggende antibiotikum , der skal tages i løbet af ugen efter operationen .

Mad og Drikke


Selvom det kan synes som en god tid og stor undskyldning for at spise kun is , er det vigtigt , at et sundt niveau af ernærings holdes i denne periode for at holde kroppen stærk til at bekæmpe infektioner . Sportsdrikke indeholder næringsstoffer og elektrolytter er gode til at drikke i ugen efter operationen for at hjælpe med at holde kroppen hydreret og i balance . Is vil være en af de mest beroligende ting til halsen , men bør spises i kombination med andre mere nærende bløde fødevarer . Hård og sprød fødevarer såsom chips og popcorn bør undgås helt i den første uge efter operationen , fordi de irriterer såret og er ikke behageligt at sluge mod den generelle hævelse .

Komplikationer

Kontakt din læge straks , hvis du oplever mere end en lille blødning gennem næsen eller blødning på alt fra halsen . Være agtpågivende for feber eller andre tegn på infektion , der kan kræve øjeblikkelig opmærksomhed . Hvis stærk smerte eller opkastning vedvarer forbi de første par dage efter operationen , skal du kontakte din læge for yderligere behandling .

Long-Term Effects

Adenoidectomies er relativt enkle operationer , og der bør ikke være langtidseffekter fra gennemgår selve proceduren . Den oprindelige opsving periode kan være ledsaget af en betydelig smerte , men skulle der ikke være nogen igangværende smerte eller ømhed på incisionssted . Patienter bør have mulighed for at komme tilbage til deres normale aktiviteter uden problemer i ugerne efter operationen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------