Position: sygdoms > 2 >

kirurgi sår komplikationer

   De mest almindelige årsager til kirurgiske sår komplikationer er bakterier , allergiske reaktioner og tynd hud på såret . Normalt, bakterier på huden er uskadeligt , fordi huden fungerer som en barriere , men når huden er brudt , bakterier ind og begynder at vokse . Bandager og antibiotika salver kan nogle gange give allergiske reaktioner . Hvis huden på operation såret er tynd , kan det også skabe problemer med healing

Du skal bruge: .
Eye eksamen med din øjenlæge
. .
Eye test for at afgøre, om øjenlågsoperation er nødvendig .
.
Optimisme .
.
Mod.
.

Evaluering

Du skal bruge en evaluering af såret med henblik på at fastslå årsagen til komplikationer . Indikationer af sår komplikationer er unormal bølgeskæret af såret , rødme og hævelse af huden på stedet , og ømhed omkring såret . Nogle gange kan en sundhedsperson vil tage et sår kultur for at finde en positiv årsag .

Hæmatom

En hævede klump under huden i nærheden af kirurgi såret kan indikere et sår hæmatom , en masse af størknet blod . Andre symptomer på en hæmatom omfatter blodpropper at dræne fra såret og blødende fra såret , der ikke stopper .

Infektioner

Hvis huden omkring såret er varm at røre ved og rød, eller hvis der er ømhed eller smerter i området , er der en god chance såret er inficeret . Alvorlig infektion symptomer omfatter en hud byld , som er en opsvulmet klump under huden med pus fra såret . Cellulitis , eller en dybere rødme af huden , ledsaget af hævelse og smerte er også tegn på en alvorlig infektion. Røde striber , der kommer fra webstedet , kvalme , opkastning og feber er flere symptomer , der kan tyde kirurgi sår komplikationer .

Allergiske reaktioner

Allergi til bandager , medicin eller salver på operationsdagen såret kan omfatte et rødt , kløende udslæt omkring såret . Typisk , fjernelse af stoffet forårsager reaktionen og under en allergi medicin vil reducere symptomerne .

Dehiscense

Wound dehiscense henviser til unormal åbning af operationssåret eller adskillelse af såret . Symptomer omfatter sår rødme og hævelse , adskillelse af sårkanterne , drænvand fra såret eller væv fremspringende fra det , og svigt af hæfteklammer eller masker at holde såret lukket .

Behandling

Sårkomplikationer kræver øjeblikkelig behandling, herunder rengøring og antibiotika til en infektion . Sommetider anden operation er nødvendig for at befri såret af inficerede væv eller til at reparere et sår , der ikke lukke ordentligt . Hvis der er en byld til stede , kan en læge behov for at incise det og dryppe af pus .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------