Position: sygdoms > 2 >

oplysninger om delvis fjernet livmoderen

   Borte er de dage , hvor kvinderne havde kun én mulighed når man står overfor en hysterektomi . Snarere end at skulle kirurgisk fjerne livmoderhalsen med den problematiske livmoderen , kan lægerne nu tage ud i livmoderen uden at skade livmoderhalsen . Livmoderhalsen er de beskyttende hals mellem livmoderen og skeden , som giver både smøring til vagina og stabilitet til bækken organer. Selv om det ikke alle kvinder er en kandidat til en delvis hysterektomi , det er en gyldig og gavnlig valg for dem, der er

Identifikation


En delvis hysterektomi er en kirurgisk procedure , der fjerner livmoderen , men forlader livmoderhalsen . Lægen skærer livmoderen væk fra kroppen , frigør ledbånd og væv , men overlader det livmoderhalsen intakt . Den læge så fjerner livmoderen .

Fordele


I forhold til en samlet hysterektomi , en delvis hysterektomi har en kortere restitutionstid . Livmoderhalsen er ansvarlig for vaginal smøring , så forlader livmoderhalsen forhindrer tørhed og relaterede seksuelle funktion problemer . Da livmoderhalsen holder op ledbånd til mange bækkenorganer , kan den fjernes forårsage utilstrækkelig støtte og organer kan skifte nedad . Lagring af livmoderhalsen holder bækken støtte intakt .

Typer


Der er to typer af delvis fjernet livmoderen . Den første er den traditionelle abdominal hysterektomi , hvor lægen gør et snit på tværs af maven og i alt væsentligt trækker ud livmoderen gennem snittet . Den anden mulighed er en laparoskopisk supracervical hysterektomi . Dette er en mindre invasiv kirurgi , hvor tre små stykker tillader kirurgen at indsætte en lille kamera ( laparoskop ) i maven og bruge de to andre huller at trække sig ud af livmoderen i sektioner . Denne operation kræver mindre opsving tid og har mindre ardannelse end abdominal hysterektomi .

Overvejelser

Hvis livmoderen er syge eller forstørres , laparoskopisk supracervical hysterektomi er ikke en mulighed . Abdominal hysterektomi er nødvendig i disse tilfælde . Nogle gange kan en læge agter at gøre en laparoskopisk supracervical hysterektomi , men en gang inde i maven klar over, at en mave hysterektomi er nødvendig . Lægen kan også fjerne livmoderhalsen , hvis operationen afslører en række problemer . Bevare livmoderhalsen er måske ikke det bedste valg for kvinder med en tidligere cervikal sygdom eller livmoderhalskræft.

Advarsel

En delvis hysterektomi er en kirurgisk procedure . Som ved ethvert kirurgisk indgreb er der risici . Anæstesi indebærer den største risiko , med reaktioner varierende fra mindre kløe og kløende udslæt til døden . Andre risici for kirurgi omfatter utilsigtet nedskæringer på de omkringliggende organer , nicking af vener eller arterier og infektioner efter operationen . Læger kan være nødvendigt at udføre en fuld hysterektomi i stedet for en delvis , hvis de støder på problemer med æggestokkene .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------