Position: sygdoms > 2 >

oplysninger om rotator cuff kirurgi

   Muskler og sener , der udgør rotator cuff holde knogler i skulderen sammen og tillade armen til at flytte ind, ud , op , ned og rundt . Alder , gentagne bevægelser og skader som dem , der er afholdt , når at fange sig selv med sine hænder efter at være faldet kan skade og rive det rotator cuff . Tårer og skader kan forårsage betydelige smerter og begrænse skulder og arm funktion . Kirurgi kan reparere rotator manchetter , som regel med stor succes og minimal komplikationer

Hvornår skal have foretaget en operation


Læger vil næsten altid forbeholde kirurgi som en sidste mulighed for at behandle rotator manchet problemer . Som en online guide til rotator cuff skader og behandlinger fra American Association of Ortopædiske kirurger hedder det: " Kirurgisk ledelse er indiceret til en rotator cuff tåre , der ikke reagerer på ikke-kirurgiske ledelse og er forbundet med svaghed , tab af funktion og begrænset bevægelse . " Foreningen bemærker , at medmindre en patient har en tåre større end 3 cm eller alvorlige smerter og dysfunktion , han eller hun generelt reagerer godt på ikke-kirurgiske behandling såsom hvile , motion og non- steroide anti-inflammatoriske lægemidler eller kortikosteroider injektioner med hensyn til kirurgi .

artroskopisk Reparation


artroskopisk kirurgi , hvor kirurger gør meget små snit omkring skulderleddet og bruge miniature kameraer til vejledning i anvendelsen af instrumenter , er ved at blive standard metoden for rotator cuff reparation . Især beskæftiger kirurger artroskopisk teknik , når du udfører arthritis-relaterede reparationer kender som subacromialis smoothings , der indebærer fjernelse af sporer fra knoglerne at kontakte rotator cuff . En Mayo Clinic faktablad bemærker endvidere , at de seneste fremskridt inden for teknologi og teknik tillader nu kirurger til at udføre selv ganske omfattende kompleks rotator cuff reparationer uden at skære åbne skulderen .

Mini-Open Reparation


Hvornår artroskopisk reparationen ikke tilstrækkeligt , kirurger stadig forsøge at minimere de potentielle skader på skulderen ved at udføre en operation kendt som en mini-åben reparation . Ifølge den AAOS , kirurg udfører en mini -open reparation af en overrevet rotator cuff bruger artroskopi værktøjer til at gøre en subacromialis udjævning og derefter får adgang til rotator cuff selv gennem et snit på mellem 3 cm og 5 cm i længden . Når patienterne har brug for væv implanterede som en del af rotatorcuffen reparation , kan kirurger vælge en mini-offentligt udbud .

Open Reparation

Åbne reparationer af rotator manchetter kræver skære åbne skulder langs midten af deltamusklen , afmontering af deltoid og adgang til rotator cuff direkte . Åben reparationer er blevet mindre udbredt som værktøjer og procedurer er blevet forbedret , efter både AAOS og Mayo Clinic .

risici og komplikationer

Åbn reparationer af rotator cuff bære de største risici og risiko for komplikationer. Artroskopisk reparationer har den laveste grad af risiko og de mindst hyppigheden af komplikationer . Alle operationer sætte patienter med risiko for infektion , men alvorlige bakterielle eller virale infektioner forekommer hos kun omkring 1 procent af patienterne . Tilsvarende små sandsynligheder eksisterer for rotator manchet kirurgi patienter til at lide skade på den nerve , der styrer frivillige bevægelser af deltoid , løsning af deltoid og permanent reduktion i størrelsesordenen skulderen bevægelse . De mest hyppige komplikation fra rotatorcuffen kirurgi er igen rives over manchetten .

Recovery

artroskopisk og mini-åben kirurgi kan udføres som ambulant procedurer . Patienter , der undergår åbne reparationer bliver nødt til at tilbringe en eller to dage på hospitalet . Alle patienter vil opleve nogle smerter , og patienter kan have behov for at tage smertestillende medicin i flere uger eller måneder . Patienter vil også nødt til at holde deres repareret skulderen delvist immobiliseret ved at bære en slynge i mindst et døgn efter operationen . Fuldstændig helbredelse kan tage flere måneder , og patienterne kan forbedre deres chancer for at opleve optimale resultater ved at deltage i fysisk terapi efter operationen .

Prognose

Ifølge AAOS , mellem 80 procent og 95 procent af patienter, som gennemgår rotator cuff kirurgi " nå et tilfredsstillende resultat , der defineres som passende smertelindring , restaurering eller forbedring af funktion , forbedring inden for rækkevidde af bevægelse , og patienternes tilfredshed med den procedure. "
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------