Position: sygdoms > 2 >

prostata kirurgi valgmuligheder

   Benign prostatahyperplasi ( BPH ) er ikke kræft udvidelse af prostata . Denne betingelse , som ofte blokerer urin strøm, er meget almindelig hos mænd som de bliver ældre . Når symptomerne er milde , mange mænd er i stand til at arbejde rundt om dem med enkle ændringer i livsstilen , herunder en nedgang i væskeindtag eller ved at tømme blæren før turene . Med mere alvorlige symptomer , kan en anden fremgangsmåde anbefales for at forebygge vandladningsproblemer og obstruktion . Ofte , som med prostata cancer , er kirurgi angivet .

transuretral resektion af prostata ( TURP )


Almindeligvis benævnt " Roto-Rooter " kirurgi , TURP tegner sig for 95 procent af operationer udført for at lindre BPH og er en af den mest almindelige operationer i USA gør det nødvendigt med et hospitalsophold på 1-3 dage, og kræver anæstesi , en kirurg fjerner alle væv af prostata , der bugner i urinrøret og stoppe strømmen af urin . Det er en yderst effektiv form for behandling af BPH , med sjældne tilfælde af bivirkninger eller komplikationer .

Åben prostatektomi


For mænd med meget udvidet prostata , denne traditionelle operation fjerner al overskydende prostata væv gennem et snit i maven . Længere hospitalsophold er nødvendige og bivirkninger , herunder ejakulation problemer , blødning , hjerteanfald og slagtilfælde , er blevet rapporteret.

transuretral Electrovaporization af prostata ( TUVP )


kræve blot en kort hospitalsophold , TUVP bruger en elektrode at fordampe og ætse alle prostata overvækst . Selv om langtidsstudier ikke er tilgængelige, ser det ud til , at bivirkninger er den samme som med TURP procedure . En anden operation , som fjerner alle tilgroning er laser prostatektomi . Længden af hospitalsophold og sværhedsgraden af bivirkninger er meget det samme som TUVP .

transuretral indsnit i prostata ( TUIP )

TUIP er designet til at forbedre symptomerne på en udvidet prostata uden at fjerne alle de BPH . Under anæstesi , er en rækkevidde passeret gennem urinrøret , som gør det muligt for lasere til at gøre små snit i prostata , så urinstrømmen at forbedre . Denne operation indebærer en større risiko for symptom tilbagefald end TURP .

transuretral mikroovn termoterapi ( TUMT )

Som navnet antyder, er prostata væv effektivt kogt i mikrobølgeovn varme . Efter tre til seks måneder , følger de døde væv sloughs ud og forbedring af urin flow. Mens forbedring af symptomerne varer omkring tre år , langsigtede virkninger er tvivlsomme .

transuretral Needle Fjernelse ( TUN )

Denne nye operation forsøger at bage den BPH ved mikrobølge nåle . Det tager 1-2 måneder for symptomer på at forbedre og ligesom TUMT , undersøgelser af langtidsvirkningerne er få og langt imellem .

High-Intensity Focused Ultrasound ( HIFU )

HIFU er en anden tissue- komfur kirurgi , hvorved en ultralyd sonde placeret i endetarmen opvarmer prostata tilgroning til 90 grader Celsius . Heavy sedation er påkrævet , og succesraten for denne behandlingsmulighed er gennemsnittet i bedste fald.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------