Position: sygdoms > 2 >

Proceduren for knæalloplastik

   Der knæalloplastik kan være skræmmende , for at sige det mildt. På trods af stigningen i brugen , og den samlede succesrate , er kirurgi stadig en enorm én og har en lang restitutionstid . Patienter, som rådes til at få operationen er ofte tilbageholdende og har mange spørgsmål . Uddanne dig selv om en operation , du rådes til at have er altid en god idé . Denne artikel vil give dig nogle oplysninger om den faktiske procedure for knæalloplastik , og forhåbentlig besvare nogle af de mest almindelige spørgsmål .

Du skal bruge:
Kors træningsmaskine

Pre-operation


Som forberedelse til operation , vil du blive tjekket for eventuelle ridser , skrammer eller hudlæsioner . Hvis der er noget , der kunne være en mulighed for infektion , vil operationen sandsynligvis blive forsinket . Det er derfor, det er vigtigt ikke at barbere ben ugen før operationen. Hospitalets personale vil gøre dette enten før du går ind på operationsstuen , eller lige efter du er sat til at sove . Dagen for operationen , vil du ankomme og blive prepped med spørgsmål om din generelle sundhed , mens du har en I. V. etableret . Når alt er godt og du er klar , vil du få et skud til at slappe af dig , så hjul ind på operationsstuen . På dette tidspunkt, vil du blive bedøvet og sove . Mens du sover , vil dit ben blive barberet , hvis det ikke allerede er , og du vil blive draperet . Instrumenterne, vil blive lagt ud , og kirurgen vil komme i , skal du kontrollere alt er godt , og begynde .

Operationssåret


Afhængig af hvilken type knæalloplastik du har , kan snittet blive direkte over knæet ( mest almindelige) eller langs siden af knæet ( unicompartmental knæalloplastik ) . Snittet vil være alt fra 4 til 10 inches lang , afhængig af behov kirurgen og patienten . Indsnit er lavet hele vejen igennem huden , muskler og væv , ned til benet selv . Den fælles er udsat for, og retraktorer er placeret på hver side af snittet til at holde den åben . Under opskæring , vil en ætsende pen bruges til at lukke vener eller blødning væv til at holde blodtab på et minimum . Suge bruges til at holde operationsstedet klar for kirurgen at have aa god udsigt .

Fjernelse af Bone


Uanset om du har en fuld knæalloplastik eller delvis knæalloplastik , vil du være med nogle af dine ben fjernet . De syge knogler og beskadigede væv vil blive skåret ud ved hjælp af en knogle så og derefter glattet og formet til at passe den protetiske knæet enheden med en fugning værktøj . Blødningen er under kontrol så godt som muligt , men der kan være behov for transfusion , hvilket er en af grundene blod af patientens type er altid holdt på hånden til denne operation . I tilfælde af en total knæalloplastik , den øverste af underbenet (tibia ) og bunden af låret (femur ) er fjernet , sammen med knæskallen ( patella ) . I tilfælde af en delvis knæalloplastik , kun den del af knæet , der er beskadiget er fjernet .

Placering af Protesekomponenterne

Når de levende knogle er udarbejdet , er den protese knæleddet placeret i fælles og huller er boret ind i knoglen på centrale steder at forankre den nye knæleddet på plads . Et lag af cement anvendes til benet og det fælles trykkes på plads , og derefter stifter er hamret gennem huller i knoglen for at sikre protese til fælles. I tilfælde af delvis knæalloplastik , er de skridt de samme , bare på en mindre skala . Knæleddet er bøjet for at sikre, at alle er på rette sted , og derefter væv , ledbånd , sener og muskler er reattached til fælles.

Lukning op

Når samlingen er blevet rekonstrueret , de lag af muskel , væv og hud lukkes med suturer og hæfteklammer . De fleste af suturer er permanente eller absorbere , og hæfteklammer er for det ydre lag af huden alene og vil blive fjernet 14 dage efter op . Patienten er take off anæstesi og vækkede indtil lydhør , da taget til nyttiggørelse , hvor de fortsat indtil stabiliseret . Et hospital ophold alt fra tre til fem dage er den normale tid , med længere ophold , hvis nødvendigt.

Rehab

Måske er den vigtigste del af knæalloplastik er genoptræning. At have en god fysisk terapeut og er fast besluttet på at arbejde sig igennem smerten og ubehaget ved at lære at bruge din nye fælles er afgørende for en vellykket inddrivelse . Deltagelse ordinære møder i PT og gøre alle øvelserne til bedste evne vil gøre en enorm forskel på, hvor godt du restituere sig og den samlede succes for din udskiftet knæet . Så vær sikker på at du får en god PT og har viljestyrke til at gøre hvad der er nødvendigt for at gøre et krav om tilbagebetaling .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------