Position: sygdoms > 2 >

hofteledsalloplastik inddrivelse & blodpropper

   Hofteledsalloplastik anbefales til patienter , der lider af intens hofte smerter på grund af gigt . Gigt får hofteleddet forringes over tid , hvilket kan resultere i smerte og problemer i at udføre dagligdags aktiviteter , såsom at gå , siddende og stående . Som enhver form for kirurgi , kan hofte udskiftning resultere i en række ( hovedsagelig midlertidige ) betingelser , hvoraf den ene er dannelsen af blodpropper , som not kun begrænse blodcirkulationen , men også kan gøre deres vej til kredsløbssygdomme og hjerteanfald eller slagtilfælde .

Betydning

Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons ( AAOS ) , blodpropper er en af de mest almindelige komplikationer som følge af hip udskiftning kirurgi . Blodpropper kan dannes i benene på grund af inaktivitet og begrænsede omsætning. Blodpropper i benene er også kendt som dyb venøs trombose ( DVT ) , som opstår , når en blodprop former i benet dybe vener , såsom poplitea eller collum vene .

Symptomer

Mens blodpropper ofte gør ikke forårsage symptomer , er de undertiden forbundet med smerter , hævelse , rød vener eller blodårer , der er varme at røre ved . Hvis en ny hofte patient bemærker nogle af disse symptomer , bør han straks søge behandling for at teste for tilstedeværelsen af blodpropper . Brystsmerter og åndenød er også forbundet med blodpropper og bør observeres så godt.

Forebyggelse

Efter hofteledsalloplastik , kan en kirurg anbefale visse foranstaltninger for at forebygge blodpropper fra formning. Disse foranstaltninger omfatter iført støtte slange at øge omsætning og stimulerer blodtilførslen eller ved hjælp af oppustelige ben belægninger ( også kendt som kompression støvler ) at anspore blodgennemstrømning .
ankel Pumpen er en derhjemme øvelse, der stimulerer blodtilførslen til at forhindre koagulation . Denne øvelse udføres ved dinglende ben fra en stol eller seng og løfte tæerne indtil benet er lige eller så højt som patienten er i stand til at løfte den . Udføre denne øvelse på skiftevis benene i to minutter ad gangen hjælper med at genopbygge blodgennemstrømning.

Medicin

Læger almindeligt ordinere blodfortyndende medicin efter operation for at mindske risikoen for, at blodpropper opstår . Fælles blodfortyndende medicin omfatter heparin og warfarin . Følg vejledningen hos din læge eller apoteket omhyggeligt , når du tager blodfortyndende medicin og informere Deres læge om al medicin du tager for at forebygge farlige interaktioner .

Recovery

Det opsving periode efter hofte udskiftning kirurgi kan variere på fremgangsmåde, der anvendes . ( minimalt invasiv kirurgi kan reducere tilbagebetalingsperioden . ) alder og fysiske helbred patienten også indflydelse tilbagebetalingsperioden . Men som hovedregel bør patienterne ikke være bange for at lægge vægt på den udskiftede hofteleddet eller til regelmæssigt at flytte hofteleddet , hvilket vil bidrage til at holde den i gang lettere . Ifølge zimmer. com , er patienter i stand til at vende tilbage til de fleste aktiviteter , såsom at arbejde , gå eller køre en bil , inden fire til seks uger efter operationen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------