Position: sygdoms > 2 >

hofteledsalloplastik smerte & opsving

   Hip udskiftning kirurgi er en større kirurgisk procedure , der fjerner beskadiget og syge knogler og brusk i hofte og erstatter det med menneskeskabte materialer . Hip udskiftning er udført for at lindre smerter af gigt hofter , men operationen vil medføre nogle smerter under retableringen. Medicin gives efter operationen for at kontrollere smerter. Recovery kan være vanskeligt for en ny hofte , men fordelene ved operation gør det umagen værd for mange patienter

Hospitalsindlaeggelse


Den gennemsnitlige ophold på hospitalet efter en hofte udskiftning er tre eller fire dage. Dette vil variere fra patient til patient afhængig af den enkelte fremskridt af patienten . I den tid på hospitalet , vil smerterne være forvaltet med medicin .
Fysioterapi vil begynde dagen efter din operation . Terapeuten vil lære dig øvelser, som vil medvirke til at styrke hoften og få en komplet vifte af bevægelse .

Smerter Medicin


smertestillende medicin er typisk givet på hospitalet og administreres af patienten på en efter behov . Efter patienten vender hjem , er smertestillende medicin og muskler relaxers typisk givet for patienten at bruge derhjemme til at lindre ubehaget fra operationen . Læger undertiden ordinere sovemedicin til patienter , der har svært ved at sove på grund af smerter .

Fysioterapi


Fysioterapi er det vigtigste aspekt af nyttiggørelse fra hofte kirurgi . Patienter opfordres til at genoptage deres normale aktiviteter inden for tre eller fire uger efter operationen . I løbet af disse tre eller fire uger , vil fysioterapi bidrage til at styrke musklerne og genoprette en komplet vifte af bevægelse . En uddannet fysioterapeut der er behov for et par gange om ugen efter en hofte udskiftning kirurgi til at arbejde med patienten som de genvinder styrke i hoften .

Recovery i hjemmet

før indgrebet, anbefales det at patienten forberede sig til deres inddrivelse ved at tage sig af indkøb opgaver og forberede måltider på forhånd . Der nogen hjemme er vigtigt, at inddrivelsen så godt. Patienten vil ikke være i stand til at genoptage normale aktiviteter i tre eller fire uger , og en fuld genopretning er normalt ikke forventes i seks uger efter operationen . Planlægger at have nogen klar til at hjælpe dig , når du kommer hjem fra hospitalet efter hofte udskiftning kirurgi .
Undgå farlige situationer i hjemmet , såsom trappe klatring i de første uger af din hofte udskiftning opsving . Falder på trappen kan resultere i skader , der kræver yderligere operation . En rollator eller stok kan hjælpe i de første par uger hjemme også.

Langtidspleje

Kontakt sportsgrene og aktiviteter , der kan beskadige hoftealloplastik anbefales ikke efter operationen . Svømning anbefales for at opnå muskelstyrke uden at beskadige hoften . Opfølgende besøg er planlagt på forskellige intervaller for det første år efter en hofte udskiftning kirurgi . Årlige besøg efter det første år er planlagt til at vurdere tilstanden af hofte implantatet og bestemme , hvordan godt det fungerer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------