Position: sygdoms > 2 >

knæalloplastik teknikker

   Knæalloplastik er en af de største og mest komplekse operationer en ortopædkirurg kan udføre , men det er blevet forholdsvis almindeligt , med en fremragende succes rate . Som årene er gået , har kirurger eksperimenteret og prøvet nye metoder og værktøjer , altid med det formål at forsøge at mindske de negative virkninger af operationen-. stigende restitutionstid og reducere størrelsen af den snit bruges til at udføre operationen

knæalloplastik ( Standard )


Den mest almindelige type af knæalloplastik er standard midterlinjen snittet fælles udskiftning. . Dette er , hvor kirurgen gør et snit fra et par inches over knæskallen ( patella ) hele vejen ned midt på knæet til et par inches under knæet ( skinnebenet ) . Leddet så helt eksponeret og arbejdet i fælles udskiftning kan gøres med god visuel vejledning og giver masser af plads til kirurgen til at bruge sit værktøj og muskler magt for at sikre den protetiske fælles plads . Mens dette er den mest almindelige , er det også den mest invasive , med et snit på alt fra 6 til 10 inches , og den skade til omkringliggende væv er betydelig . Det tager længere tid at helbrede fra , med mere afvænningsklinik .

knæalloplastik (minimalt invasiv )


De nyere og mere populær metode til knæalloplastik er minimalt invasiv knæalloplastik . Det er her en mindre indsnit , 4 til 6 inches , er lavet , og mere af arbejdet i kirurg udføres ved hjælp af kameraer og andre små redskaber til at se ind i joint , hvor huden er ikke åben for visning. Fordi teknologien har avanceret så meget , selv i bare de sidste 10 år , er denne metode bliver mere udbredt , fordi værktøjerne kirurgerne nu nødt til at bruge , er bedre , mindre og mere effektive end de store , klodsede instrumenter, som de tidligere har været begrænset til . Minimalt invasiv kirurgi er ikke for alle . Og sommetider en operation , der starter som minimal skal udvide til en fuld størrelse erstatning, afhængig af hvad kirurgen finder i leddet.

uniknæ replacment


Denne metode , også kaldet unicompartmental knæalloplastik , kun fjerner og erstatter den del af knæet , der er syge . I tilfælde af skader , fysisk deformitet , eller andre usædvanlige , kan kun den ene side af knæet blive beskadiget . I disse tilfælde vil kirurgen lave en 4- tommer snit langs den side af knæet , fjerne og udskifte blot den del af det fælles , at der udarter eller forårsager smerte . Denne metode er stadig sjældne , og har ikke haft den samlede succesrate på en total knæalloplastik .

Common Ground

Hvad alle disse operationer aktie som almindelig teknik er opskæring og fjernelse af dele af benet knogler , og placeringen af en protese fælles , eller rum i det fælles , i knæet rummet . Når det fælles er udsat for, vil kirurgen tage en knogle så og skære væk syge ben . I tilfælde af en total knæalloplastik , den øverste del af underbenet (tibia ) og den nederste del af låret (femur ) er skåret væk , samtidig med fjernelse af knæskallen . Det levende knogle er formet og dækket med cement , og proteser er fastgjort , hamret , og limet på plads . I tilfælde af en delvis knæalloplastik , er arealet af syge ben skåret ud , og de proteser er fastsat i den tomme plet på samme måde som en total knæalloplastik .

Misforståelser

En almindelig misforståelse er , at en knæalloplastik vil gøre knæet så god som ny . Dette kan ikke være længere fra sandheden. Selv om knæalloplastik langt kan forbedre livskvaliteten for patienten , og gendanne dem til en mere normal livsstil , kan ingen teknologi , som mennesket matcher det menneskelige legeme . Heavy aktivitet , sport , løb , spring , og vride er alle ud-for livet . En knæalloplastik tillader en genoptagelse af normale daglige aktiviteter , hvor smerten ikke vil være en konstant problem-men det gør ikke genskabe knæet til normal funktion . Pas godt på dit knæ udskiftning , fordi hårdere du er på det, kortere levetid det vil have . Og generelt , kan en person kun har to udskiftninger i en livstid .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------