Position: sygdoms > 2 >

knoglemarvsbiopsi procedurer

   At have en knoglemarvsbiopsi kan være en skræmmende oplevelse . Mange mennesker er bange for smerter og ubehag af proceduren . Dog er patienter bedøvet eller en lokalbedøvelse anvendes til at reducere smerter . Ifølge den MayoClinic. com , tager proceduren ca 30 minutter til en time at gennemføre , afhængig af den anvendte type sedation . Det er normalt gøres på en ambulant , medmindre patienten tidligere har været indlagt

Patient Forberedelse


Hvis den procedure, der bliver gjort som en ambulant procedure , vil patienten blive uddannet om , hvad hun skal gøre før prøven . For eksempel kan hun rådes til at stoppe med at tage visse lægemidler , såsom blodfortyndende medicin , før proceduren. Aftenen før prøven , kan patienten blive bedt om at faste efter midnat . Dette er gjort for at undgå problemer ( såsom opkastning ) , mens under anæstesi .

IV Placering


Den dag i testen , er det muligt en IV vil blive placeret i patientens arm . Vil dog være afhængig af , hvilken type anæstesi , der anvendes under proceduren . En IV anæstesi kan være nødvendig for optimal patient komfort . En IV kan også bruges til at administrere enhver anden nødvendig medicin .

sidste tilberedning


De ansatte vil arbejde på prepping huden, hvor biopsien nålen vil blive indsat og få enhver og alle leverancer , der vil være påkrævet . Den anesthesiologist eller læge vil også være at få klar til at levere den anæstesi , det være sig lokalt eller generelt.

Anæstesi

Anæstesi til en knoglemarvsbiopsi sker enten gennem IV medicin eller en lokal bedøvende middel ved indgangen stedet for biopsi kanyle . Hvis IV anæstesi er nødvendig, så en anesthesiologist vil administrere dette. Hvis proceduren kræver kun en bedøvende middel , så lægen udføre proceduren kan give lokalbedøvelse . Valget af bedøvelse diskuteres med patienten på forhånd . Da dette betragtes som en smertefuld procedure , der gøres alt for at gøre patienten så behageligt som muligt .

Aspiration

Nogle gange , før en knoglemarvsbiopsi kan tages , en læge , ofte en hematologist eller onkolog , betyder en aspiration . En aspiration består i at fjerne en prøve af knoglemarven væske indefra knoglen ( mens en knoglemarvsbiopsi fjerner knogle med marv indeni ) . Denne væske er testet for celle abnormiteter og infektion . Hvis den ambition er foretaget, før biopsi , kan lægen flytte nålen eller bruge en ny nål for derefter at udføre knoglemarvsbiopsi .

kanyler og Sample Fjernelse

Når patienten har været anbragt under anæstesi , vil lægen begynder at udføre proceduren . En lang nål vil blive indsat i det valgte websted , ofte på bagsiden af hofteben . I midten af nålen vil så blive fjernet , og nålen vil gå dybt ind i knoglerne . Når nålen er gået ind i knoglen , vil det automatisk få fat i en prøve af knoglemarven . Nålen fjernes derefter med prøven intakt . Prøven sendes til et laboratorium for analyse.

Recovery

Når prøven er taget , og proceduren er afsluttet, såret er forbundet. Hvis patienten blev sat under generel anæstesi , vil hun så blive sendt til en opvågningsstuen. Når patienten har genvundet at lægens tilfredshed , vil hun blive frigivet eller sendes til et hospital værelse .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------