Position: sygdoms > 2 >

oplysninger om øjet laser kirurgi

   Laser øje kirurgi , også kendt som LASIK ( en forkortelse for laser-assisteret in situ keratomileusis ) er en type øjenoperationer , der kan reparere dårligt syn som følge af nærsynethed , langsynethed eller bygningsfejl . For mange mennesker, der har dårligt syn , kan laser øje kirurgi korrigere deres syn , så de ikke behøver at bære briller eller kontaktlinser <. h2 > Pre-operation
Før der laser øje kirurgi , er patienterne ofte besked på ikke at bære kontakter til flere uger . Under præoperativ møder med en øjenlæge , vil patienten få sin hornhinder undersøgt for at fastslå deres form og uanset om han har en bygningsfejl . Ofte vil lægen ordinere et antibiotikum før operationen til at sikre , at patienten ikke udvikler en infektion efter operationen .

Proceduren


Det LASIK procedure har flere store skridt . Først , kirurgen markerer steder på hornhinden , der skal opereres. Det næste skridt er at placere en suge ring omkring øjet , holder øjeæblet på plads, og øjenlågene tilbage fra øjet .

Når øjet er prepped for kirurgi , kirurgen udfører en keratectomy , løfte det tynde lag i toppen af hornhinden ved hjælp af et værktøj kaldet en Microkeratome . Hornhindens flap ( den yderste 20 procent af hornhinden) flyttes til side for at afsløre stroma-den midterste del af hornhinden . Dette kan være ubehageligt for nogle patienter .

stroma er den del af øjet , der er så opereret. En laser er anvendt på stroma ( til patienten , synes dette som en meget lyse hvidt lys ) til at korrigere og ændre de dele af stroma , der forårsager synstab .

hornhindeflap er siden erstattet , og straks begynder at overholde selv tilbage på øjet . Kirurgen fører tilsyn med denne re friktion for at sikre , at hornhinden ikke indeholder nogen snavs eller luftbobler , og at det hæfter korrekt .

Overvejelser


Under LASIK , patienten er vågen og fuldt opmærksom , medmindre lægen foreskriver en beroligende . Sedativa , såsom Valium , vil hjælpe patienten til at slappe af , og er en god mulighed for patienter , der er bekymrede over proceduren . Bedøvende bedøvende øjendråber administreres , således at patienten ikke kan føle noget i deres øjne . Hvis du er interesseret i laser øje kirurgi , men du er nervøs for proceduren , så spørg din læge om at tage en beroligende at hjælpe dig selv operationen .

Risici

LASIK er ikke rigtigt for alle . Risici efter operationen omfatter tørre øjne , udvidede pupiller , problemer med nattesyn og lysfølsomhed , samt infektion . I meget sjældne tilfælde har patienter oplevet nedsat syn eller har mistet deres vision alene er et resultat af LASIK øjenoperation .

Øjenlæger anbefaler generelt , at patienter under 21 år og gravide kvinder ikke undergår laser øje kirurgi , da deres vision kan svinge , og resultaterne af kirurgi må ikke vare så deres vision forværres .

Fordele

Laser øje kirurgi har potentialet til at gøre folks liv lettere og mere behageligt . Når den er gennemført effektivt , kan laser øje kirurgi ofte korrigere en vision om at en perfekt 20/20 , og ofte opfølgende besøg eller gentage kirurgi er ikke nødvendigt . Efter laser øje kirurgi til at korrigere synet , ikke længere de fleste mennesker er afhængige af kontaktlinser eller briller .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------