Position: sygdoms > 2 >

post levertransplantation komplikationer

   En levertransplantation fjerner den syge eller defekte lever og erstatter den med en , der er sundt . Doneret lever kan komme fra en person levende eller død . Levertransplantationer er ofte nødvendige på grund af leversvigt forårsaget af cirrose , kræft eller cystisk fibrose . Ifølge organer og væv Donation og transplantation , var der 11. 908 transplantationer fra januar -maj 2009. Pr. august 202C 103. 260 mennesker blev kandidater til levertransplantationer , men blot 6. 000 donorer . Mange komplikationer kan opstå efter en levertransplantation.

Bile Duct -og levertransplanterede


Den galdegang kan begynde at lække eller krympe . Området mellem galdevejsnekrose og tarm kan ikke helbrede korrekt, hvilket kan forhindre strømmen af galde ud af området . Arvæv kan også blokere for strømmen af galde .

Blødning og levertransplantationer


Blødning kan opstå efter levertransplantation . Den nye leveren har måske ikke tid nok til at skabe proteiner , der hjælper til at koagulere blodet . Blodtransfusioner er ofte en nødvendig del af levertransplanterede kirurgi .

blodpropper og levertransplantationer


Blodpropper kan koagulere større kar og påvirke blodforsyningen . Leveren kan blive blokeret eller afskåret fra blodgennemstrømning. Blodpropper kan forårsage transplanterede lever til at mislykkes , og kan kræve en anden transplantation .

Infektion og levertransplantationer

For dem med et transplanteret organ , kan det blive svært at bekæmpe infektioner på grund af den immun-suppressants som forhindrer kroppen i at forkaste orglet . Sådan medicin forlader kroppen med risiko for at udvikle akutte og kroniske infektioner , selvom risikoen aftager over tid, da kroppen justerer og bliver bedre i stand til at forebygge infektion .

Afvisning og levertransplantationer

Alle transplantation indebærer truslen om kroppen i at afstøde det fremmede organ . Kroppen ser orglet som en trussel og forsøg på at angribe det for at beskytte kroppen . For at mindske risikoen for afstødning , vil anti-afvisning medicin altid skal tages . Anti-afvisning medicin virker ved at narre immunsystemet , således at det transplanterede leveren er ikke angrebet . Selv om afstødning kan ske når som helst , det er mest almindeligt inden for de første par uger efter operationen . Symptomer på afvisning indebærer feber , gulsot og ændringer i urin og afføring farve .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------