Position: sygdoms > 2 >

problemer leve uden en skjoldbruskkirtel

   Almindelige årsager til at fjerne skjoldbruskkirtlen omfatter kræft i skjoldbruskkirtlen , forstørret skjoldbruskkirtel , og ukontrollabel hyperthyreoidisme . Liv efter en person har deres skjoldbruskkirtel fjernet kan være normal og sund . En patients helbred efter operationen , vil afhænge af, hvor meget af skjoldbruskkirtlen er fjernet . Hvis du tager passende skridt til at forbedre dit helbred efter thyroidektomi , kan du undgå de problemer , der kan opstå efter operationen

Delvis thyroidektomi


Hvis en del af skjoldbruskkirtlen er fjernet, hvad der er tilbage normalt overtager funktionen af den manglende kirtel . Hormonbehandling er normalt ikke nødvendig i tilfælde af en delvis thyroidektomi . Mange endokrinologer vælger denne metode for kirurgi med håb om at undgå en underaktiv skjoldbruskkirtel . Men det er muligt for den resterende del af skjoldbruskkirtlen funktion til at blive skæv . I dette tilfælde er korrekt behandling nødvendig. Dette kan omfatte en ny operation og den efterfølgende fjernelse af de resterende skjoldbruskkirtlen .

Hypothyroidisme


Hvis hele skjoldbruskkirtlen fjernes , kan det tage lidt tid at finde den rette balance i medicin og hormon-terapi medicin . Da kroppen ikke længere kan producere skjoldbruskkirtelhormon , vil en person falder i en tilstand af hypothyroidisme eller underaktiv skjoldbruskkirtlen .

Hypoparathyreoidisme


Hypoparathyreoidisme er en endokrin lidelse , der ofte er forårsaget efter skjoldbruskkirtlen fjernet eller beskadigelse af skjoldbruskkirtlen . Hypoparathyreoidisme opstår, når biskjoldbruskkirtlerne placeret i nakken ikke producerer nok hormon , det parathyreoideahormon. Nogle af de symptomer omfatter prikkende fornemmelse i læberne , fingre og tæer , kramper musklerne , smerter , tørt hår , skøre negle og hud tør , problemer med syn og mange andre sundhedsmæssige problemer .

Hypocalcæmi

En af de hyppigste komplikationer efter en thyroidektomi er en mangel i calcium kaldet hypocalcæmi og kan være relateret til hyperparatyroidisme . Den parathyroidea styrer calcium i kroppen , men hvis disse er beskadiget under operationen , kan det medføre, at parathyroidea at stoppe kontrollere calcium og resultere i lavere niveauer . Almindelige symptomer er følelsesløshed og snurren , ændringer i huden , hovedpine , muskelkramper , og en stigning i angst og depression . Symptomerne begynder normalt inden for et par dage efter operationen.

hormonerstatningsterapi

Det vil være nødvendigt at tage thyroid erstatning medicin for resten af dit liv . Disse er nødvendige for at vedligeholde flere kropsfunktioner , herunder metabolisme . En endokrinolog vil kræve regelmæssige blodprøver for at afgøre, hvor meget hormonsubstitutionsbehandling medicin, du har brug for og blod arbejde fortsætter , indtil din thyroideahormonniveauerne er stabile . Selv når dine hormon niveauer er stabile , vil hormonbehandling være påkrævet . Når en person er stabil , skal de kontrolleres én gang om året .

Thyroxine Tablets

Hvis du havde kræft , kan det være nødvendigt at tage thyroxin tabletter , hvilket vil bidrage til at forebygge kræft i at vende tilbage . Thyroxin tabletter stoppe kroppen i at producere TSH , som hjælper nogle kræfttyper vokse .

Overvejelser

Leve uden en skjoldbruskkirtel vil kræve omhu , som du kan bevare din egen sundhed så meget som muligt ved at have regelmæssige læge besøg og blod arbejde . Opretholdelse af hormon niveauer er nødvendig efter at have en skjoldbruskkirtlen fjernet og kræver daglig medicin og regelmæssig overvågning.

Der er ingen måde at forhindre en underaktiv skjoldbruskkirtel , så HRT en standard behandling . Da der ikke findes nogen metode til at kurere hypothyroidisme , er det vigtigt at erstatte hormon niveauer . Igangværende skjoldbruskkirtlen kontrol er afgørende for at opretholde en sund krop . Regelmæssig blod arbejde vil bidrage til at forhindre de over-udskiftning af hormon niveauer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------