Position: sygdoms > 2 >

farerne for en adenoidectomy

   En adenoidectomy indebærer kirurgisk fjernelse af polypper , to masser af lymfevæv placeret over mandler. Adenoidectomies normalt udføres på børn , der lider af kroniske adenoid infektioner eller som har udvidet polypper , der interfererer med vejrtrækning eller søvn . En adenoidectomy er en relativt lav risiko drift , med blødende en af de mest almindelige farer

Blødning


Post-kirurgisk blødning er en vigtig risiko for en adenoidectomy . Omkring 3 procent af patienterne lider post -operative blødninger , sædvanligvis inden for to timer , alt efter øjet , øre-næse- hals hjemmeside ENT USA . Men blødning kan opstå som helst tidspunkt i løbet af en til to uger helingsprocessen . I sjældne tilfælde kan patienten har brug for mere kirurgi for at stoppe blødningen .

fælles kirurgiske risici


Som med alle operationer , bør adenoidectomy patienterne forvente nogle post-operative smerter . Smertestillende medicin , enten recept eller over-the-counter , kan hjælpe . Den kirurgiske område også kan blive smittet med bakterier . Kirurger vil ordinere antibiotika for at forebygge en infektion i at tage fat . Andre risici inkluderer feber og dehydrering , da nogle patienter kan have svært ved at synke i første

Tale ændringer


Et par patienter-ca. 1 i 3. 000-måske mærke til, at deres stemmer lyder mere nasal , ifølge ENT USA . Denne ændring resultater , når den bløde gane , som ligger langt tilbage i ganen , undlader at lukke den nasopharnyx på bagsiden af næsen . Hvis problemet varer mere end fire uger , kan patienten kræve operation for at reparere området .

andre sjældne Risici

Sjældne risici omfatter nasopharyngeal stenose , en tilstand, hvor arvæv lukker den bageste del af næsen . Operationen også kunne resultere i tilhugget tænder forårsaget af kirurgiske instrumenter eller forbrændinger fra elektrokauterisation værktøjer , der anvendes til at fjerne adenoidal væv .

Vægtøgning

En 2009 undersøgelse links fjernelse af polypper og mandler til vægtøgning hos små børn . Forskere ved Center for Forebyggelse og SUNDHEDSKONTROL Service Forskning i Holland fandt, at børn, som gennemgik enten en tonsillektomi eller en adenotonsillectomy ( fjernelse af både mandler og polypper ) mellem fødsel og alder 7 var mere tilbøjelige til at være overvægtige i en alder af 8 .

Død

Dødsfald som følge af en adenoidectomy er ekstremt sjældne , og er knyttet til reaktioner på anæstesi eller til massive hemorraghing . Baltimore Anæstesi Studienævnet rapporter , at der siden 1970'erne, anæstesi-relaterede dødelighed for børn under 15 var en ud af 10. 000 .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------