Position: sygdoms > 2 >

keloide fjernelse & behandling

   Keloider er fremspringende ar, der hæver sig over huden . De er uregelmæssigt formet , og er en lilla eller lyserød farve . De er som regel dome-formet og gradvist få større over tid . Nogle af metoderne til afhentning og behandling er kryoterapi og kortison injektion

kompressionsterapi


Kompressionsbehandling indebærer anvendelse af kompression ombrydes eller bandager for at tromle en kelloide . Dette er mest almindeligt anvendte på øret keloider .

Kortison Indsprøjtninger


Skabe kortison steroid i en keloide kan forårsage kelloide at flade . Disse injektioner er ikke meget smertefulde typisk og får en gang om måneden . Denne metode til behandling stadig efterlader et mærke , hvor en kelloide var .

Laser


Pulse lasere anvendes til at reducere rødme og tromle en kelloide . Smerten er lavt , men flere sessioner er normalt behov . Laser behandlinger er normalt ikke dækket af de fleste forsikringer og kan ende med at blive ganske dyrt .

Kryoterapi

Kryoterapi indebærer anvendelse af flydende kvælstof til at fastfryse et keloid , får det til at flade i de fleste tilfælde . Dog kan denne behandling give varige mørkere hvor keloide plejede at være .

kirurgisk fjernelse

Nogle læger behandle området med steroider og kompression behandling efter kirurgisk fjernelse af en keloide at forhindre en anden kelloide fra formning . Kirurgi er normalt ikke anbefales , da det kan udløse huden til at danne en endnu større kelloide .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------