Position: sygdoms > 2 >

knæ artroskopi komplikationer

   Artroskopisk knæoperationer har hjulpet på ortopædiske voldsomt . I mange tilfælde , en åben operation, hvor ville have været nødvendigt at behandle en skade eller et problem , kan en kirurg nu bruge artroskopisk instrumenter til at gøre alt arbejdet inden for det fælles , og kun gøre tre små snit . Selv med den bedste pleje , dog kan der opstå komplikationer. Denne artikel vil give dig nogle oplysninger om nogle af de komplikationer , der kan opstå fra artroskopisk knækirurgi

Skade


I sjældne tilfælde , i løbet af en artroskopisk kirurgi , kan et ledbånd , sener eller knogler fragment være faldet ud eller beskadiget . Dette kan kræve yderligere operation for at fastsætte , eller behov for en åben kirurgi , hvilket betyder længere genopretning og en større ar . Dette er en yderst sjælden komplikation , og i de fleste tilfælde kan rettes på det tidspunkt det sker .

Infektion


Det er en langt større bekymring end de ovennævnte bekymring . Selv om indsnit for artroskopisk knækirurgi er meget mindre end en standard åben kirurgi , er det stadig en åbning på indersiden af den fælles i knæet . Bakterier , dødbringende staph og andre patogener kan finde deres vej ind i kroppen under eller efter operationen og inficere leddet. En infektion i Deres fælles bør tages meget alvorligt .

Kunne Surgery


Et andet komplikation af artroskopisk kirurgi er , når det ikke virker . Det er også sjældent . I de fleste tilfælde , om det er menisken reparation eller en ACL kirurgi kirurgen kommer ind i fælles og er i stand til at fuldføre operationen . Men i sjældne tilfælde , uanset af hvilken grund , kirurgi enten ikke lykkes , mens kirurgen arbejder , eller operationen mislykkes kort tid efter. Et eksempel er en mislykket ACL reparation . Hvis ACL ligament tårer eller afbryder efter en reparation , har kirurgi mislykkedes , og bliver nødt til at blive omgjort .

Fælles abnormitet

I nogle tilfælde vil kirurgen komme ind i knæleddet med hans værktøj og opdager, at knæleddet er misdannet , eller har nogle abnormitet , at ingen er forberedt på . Et eksempel kunne være en knogle chip , der er blevet svæver rundt og " gemmer "sig i det bløde væv . Denne knogle chip kan være for store til at fjerne med artroskopisk instrumenter , og kirurgen vil enten nødt til at foretage en åben operation , eller stoppe kirurgi og omlægge til en åben operation . Selv med den bedste teknologi , kan mor naturen stadig trække nogle overraskelser ud af hendes hat .

Symptomer

Når du har haft artroskopisk kirurgi , skal du holde øje med et par ting . Hvis det fælles bliver rød og opsvulmet efter de første par dage , hvis indsnit begynder at sive pus eller hvis du kører en feber , er det vigtigt at komme ind til lægen så hurtigt som muligt , selv om det betyder på skadestuen . Dette er et tegn på infektion . Hvis du er ved at komme , og finder, at knæet gør affyret , slibning eller fangst lyde /fornemmelser , skal du have det undersøgt af kirurgen . Hvis du har haft en ACL reparation og høre en høj pop , eller føler knæet gå helt ustabile , chancerne er du har revet det igen , og du bliver nødt til at se din kirurg .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------