Position: sygdoms > 2 >

laparoskopisk hysterektomi opsving gange

   En hysterektomi udført med en laparoskop har en betydeligt kortere restitutionstid end åbne abdominal kirurgi , den mest almindelige måde at udføre en hysterektomi . En kirurg udfører en laparoskopisk operation gør flere små bug indsnit i stedet for en stor åbning . Fordi der ikke er store indsnit , kan kvinder som regel forlade hospitalet i 1 til 2 dage og vende tilbage til arbejdet i 2 uger

Metode


I en laparoskopisk-assisteret vaginal hysterektomi , er instrumenter indsættes gennem flere små snit , herunder navlen . Et af disse instrumenter er et endoskop , en miniature kamera , som gør det muligt for lægen at se operationsstedet. Livmoderen er skåret i stykker , som enten kan fjernes gennem laparoskop eller vagina . Denne operation er dyrere og tager længere tid end åben kirurgi , men patienterne er i stand til at forlade hospitalet hurtigere og inddrive hurtigere .

Andre typer


Efter en åben hysterektomi , patienter normalt ophold på sygehuset 3 til 4 dage og har brug for 6 uger at komme sig. Der er andre typer af minimalt invasiv kirurgi , alle med samme opsving gange for at laparoskopisk kirurgi . Den ene, en vaginal hysterektomi , har den fordel at producere noget ar . Men uden en laparoskop og endoskopet , kan kirurgen ikke se bækkenorganer så godt. De mindst invasive hysterektomi til rådighed i dag er mekanisk hjælp . Den da Vinci robotten giver læger med en high- definition , 3D , forstørret billede af det kirurgiske område . Kirurgen driver robot , der er i stand til at bevæge sig alt for lille og præcis til den menneskelige hånd .

Tidsramme


Selvom de fleste kvinder kan vende tilbage til arbejdet 2 uger efter en minimalt invasiv hysterektomi , det ofte tager meget længere tid at føle helt normal . Det er stadig en stor operation , og organer er flyttet rundt og understregede at fjerne livmoderen . Mange kvinder er ømme i en måned , nogle for helt op til 6 måneder. Hævelse efter operationen er også typisk . Støttegruppen Hystersisters. com siger , at det tager de fleste kvinder 6 måneder efter deres operation før de oplever en enkelt dag uden at tænke over det .

Effects

Ud over de fysiske vejafgiften for kirurgi , kvinder, der har haft deres æggestokke fjernet også have instant overgangsalderen med til at slås med. Fjernelse af æggestokke , som naturlige overgangsalder årsager kvinders østrogen til at falde brat . Dette kan give symptomer , herunder hedeture, nattesved , humørsvingninger, knogletab , og vaginal tørhed , kløe og brændende . Kvinder oplever disse problemer bør tale med deres læge om hormonbehandling . Under supplerende østrogen kan bekæmpe symptomer på overgangsalderen , men det øger også risikoen for visse kræftformer .

Advarsel

Hvis der er komplikationer under en operation , en læge udfører enhver form for hysterektomi kan blive tvunget til at ty til en abdominal incision .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------