Position: sygdoms > 2 >

typer af operation for knyster

   Knyster opstår, når storetåen begynder at skrå mod tå ved siden af. Som et resultat , storetåen fælles træk udad forårsager en bule . Langt størstedelen af knyster skyldes arvelighed , ikke af en stram eller dårlig montering sko , men sko kan bidrage til problemet . Der findes flere typer af kirurgi for knyster , der ikke reagerer på non-kirurgisk behandling

Hvornår skal have foretaget en operation


Læger anbefaler at prøve ikke-kirurgiske midler, inden der knyst operation . Orthotics ( sko i ortopædisk udstyr ) , kan ændre skostørrelser og skiftende sko stilarter lindre knyst smerter . Kroniske knyst smerter og /eller knyster , der interfererer med daglige aktiviteter er grund til at overveje en operation.

Osteotomi


Osteotomi er den mest almindelige knyst kirurgi . I denne procedure , gør kirurgen et snit tæt på tå fælles og returnerer knogler til deres oprindelige position . På samme tid, kan ledbåndene omkring tå fælles bringes i balance .

Arthrodese


Arthrodese er en radikal kirurgi for patienter med svær knyster . I denne operation , er den skadede fælles skæres væk og erstattet med enten skruer , ledninger eller begge dele. Den " stramme-reb "-procedure er en form for arthrodese .

Andre procedurer

Små knyster kan behandles ved blot at fjerne vækst på ydersiden af foden , men det er normalt en kortsigtet løsning . Det kan også være muligt at rette op på nogle knyster gennem en artroskopisk snit i siden af tåen .

Overvejelser

De fleste typer af knyst kirurgi kan gøres på lægens kontor under enten lokal eller generel anæstesi . Alligevel vil der være flere ugers rekreation , hvor patienten bliver nødt til gradvist at vende tilbage til fuld aktivitet .

Advarsler

Lidt mere end en tiendedel af knyst patienter vil ikke modtager fuldstændige eller langvarig lindring fra knyst kirurgi . Infektion er altid en bekymring med kirurgi . Der er fare for, at knyst kirurgi kan over-løse problemet og fører til anden fod /gå problemer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------