Position: sygdoms > 2 >

de former for rygkirurgi

   Næsten alle vil lide af rygsmerter på et eller andet tidspunkt i løbet af deres liv . Graden af rygsmerter kan variere fra mild til så smertefuld , at det er invaliderende . National Institute of Health , siger næsten 90 procent af ryglidende vil ikke kræve nogen form for behandling . Ca. 5 procent af befolkningen lider af kronisk og invaliderende rygproblemer . Rygkirurgi udføres generelt kun i disse svære tilfælde , når ikke-invasive foranstaltninger har tabt sagen

Hvem bør overveje rygkirurgi ?


Ifølge NIH , to grupper af mennesker har brug for operation for at korrigere deres rygproblemer . Folk i en gruppe lider af kroniske lændesmerter og iskias ( smerter i benene ) , og de er ofte anset for at have en diskusprolaps ( bristet ) disk , spinal stenose , spondylolistese , eller vertebrale frakturer med nerve engagement.

Det vigtigste spørgsmål for dem i den anden gruppe er en tilstand, der kaldes discogenic lændesmerter ( degenerative disc disease ) , der har tendens til at strejke som mennesker alder .

Diskectomy microdiscectomy


En diskectomy består i fjernelse af diskusprolaps del af en disk til at lette irritation og betændelse i en nerve . Denne type operation indebærer sædvanligvis hel eller delvis fjernelse af ryggen del af en ryghvirvel ( lamina ) for at få adgang til bristede disken .

Som med konventionelle diskectomy , en microdiscectomy består i at fjerne en diskusprolaps eller beskadiget del af en disk gennem et snit punkt i ryggen . Den adskiller sig fra en diskectomy fordi indsnit er betydeligt mindre og kirurgen skal bruge et forstørrelsesglas mikroskop for at finde disken via incisionen . Ud over at reducere smerter , kan det microdiscetomy mindske væv forstyrrelser og efterlade en mindre kirurgisk ar .

laminektomi


Under en laminektomi er knoglen overliggende rygmarvskanalen fjernet . Denne procedure forstørrer rygmarvskanalen , og er udført for at afhjælpe nerve pres , at resultaterne fra spinal stenose .

Når en laminektomi /diskectomy udføres en del af lamina ( en del af ben på bagsiden af ryghvirvler ) er fjernet sammen med en del af et ledbånd . Den diskusprolaps er herefter ud gennem incisionen .

Fusion

Spinal fusion permanent forbinder to eller flere knogler i ryggen ved hjælp af ben vin , skruer og stænger for at forhindre glidning nedsat ryghvirvler . Knogle , der anvendes til podning , kommer fra en anden del af kroppen , såsom bækken eller hofter . Det kan lette smerter ved at styrke en spinal fraktur .

vertebroplastik

Under en vertebroplastik operation , kirurgen tilfører knoglecement i komprimeret ryghvirvler , der kan være et resultat af traumer eller osteoporose . Denne fremgangsmåde kan hjælpe med at stabilisere brud og mindske smerter .

Et lignende , men mere bekostelige operation kaldet kyphoplasty indsætter en ballon-typen enhed som et middel til at udvide komprimeret ryghvirvler før knoglecement injiceres .

Kunstig diske

Implanterede kunstige diske er forholdsvis ny anordninger, der kan bruges som et alternativ til spinalfusion for smertefulde bevægelse mellem to ryghvirvler, der er forårsaget af en degenereret eller såret disk .

Laserkirurgi

Laser kirurgi er undertiden bruges på patienter med diskusprolaps diske , der lider af lavere ryg og ben smerter. Kirurgen indsætter en nål i disken , der sender en kortfattet sus af laser energi at fordampe disken væv . Dette reducerer sin størrelse og lysner pres på nerverne .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------