Position: sygdoms > 2 >

hævelse efter knæalloplastik

   Hævelse efter knæalloplastik betragtes normalt og kan let undgås eller behandles . Formålet med knæalloplastik er at løfte smerter i knæet som følge af over brugen , gigt , infektion , eller normal slitage . Knæalloplastik er udskiftningen af leddene i knæ med kunstige led . Denne operation er fælles , men det kræver tålmodighed at følge lægens anvisninger for at sikre , at knæet vil heles ordentligt

Fakta


Normal hævelse efter knæalloplastik er reduceret næste morgen . Hævelsen vil fortsat gradvis gå ned som du bliver mere aktiv . Aktiviteter, der vil efterlade dine fødder i stadig stilling eller på gulvet i en lang periode som gang eller sidder i en stol , kan forårsage yderligere hævelse . Hævelse kan vare ved i 3-4 måneder efter operationen , og din erstattet vidste altid vil være lidt større end dine andre knæet .

Betydning


hævelse efter knæalloplastik kan ske i dit knæ , ben , ankler og tæer . Blodpropper i benet blodåre efter fælles udskiftning kirurgi er den primære årsag til hævelse . Hvis de blokerer blod i at løbe fra benet til hjertet , eller hvis de flytter til lungerne , de kan være farlige . Folk , der er overvægtige , ældre , lidt fra tidligere blodpropper eller dem, der har kræft , har en øget risiko for at få hævelse efter knæalloplastik på grund af blodpropper .

Forebyggelse /Solution


For at undgå hævelse efter knæet kirurgi er det vigtigt at følge lægens rehabilitering instruktioner . Der er et par øvelser for at mindske hævelse såsom at placere is i en klud , opløftende dit ben over dit hjerte og isdannelse dit knæ i op til 20 minutter . Ankel pumper er en stor øvelse for at forbedre omsætning , reducere hævelse og forebygge blodpropper . Ankel pumper er bøjning af anklen , så foden bevæger sig frem og tilbage , gentage denne rutine fra 10 til 30 gange i timen .

Behandling

Det er nyttigt at flytte fod og ankel efter operation , mens i sengen til øge blodgennemstrømningen til musklerne i dine ben . Nogle patienter kan modtage blodfortyndende medicin såsom Coumadin ( warfarin ) , heparin eller Lovenox at sikre en ordentlig blodgennemstrømning . Støtte slange og komprimering støvler kan også være nødvendigt for at beskytte mod blodpropper og hævelse i knæet efter operationen. Under dit ophold på hospitalet , kan du blive opfordret til at bruge en kontinuerlig passiv bevægelse maskine , der bruges til at flytte knæet langsomt , mens du er i sengen .

Advarsler

dyb venøs trombose ( DVT ) opstår, når blodpropper form inden venerne i benet . Benet er normalt varm , og der er smerter , når den kommer i berøring . Lungeemboli er, når blodpropper rejse til lungerne og er indgivet i kapillærerne af lungen , der afskærer blodforsyningen til lungerne . Den mest effektive måde at reducere risikoen for DVT er at begynde at flytte benet og ankler så hurtigt som muligt efter operationen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------