Position: sygdoms > 2 >

hvad er en total knæalloplastik ?

   Knæalloplastik er en af de største og mest komplekse operationer en ortopædisk kirurg kan udføre . Det indebærer fjernelse af knogle og placeringen af en protese i leddet. Selv om det kan være en skræmmende udsigt til at gennemgå en så stor operation , vil fordelene normalt langt opvejer risiciene . Uddanne dig selv om kirurgi kan ofte bidrage til at afhjælpe nogle af de angst , du måske føler

Funktion


Den funktion af en knæalloplastik er at fjerne syge og sårede knogler og væv , og erstatte det med menneskeskabte materialer , der vil efterligne udskiftet leddet. I tilfælde, hvor knæalloplastik er gjort , har patienten ofte har lidt et stykke tid fra ekstrem smerte på grund af knogle rist på knoglerne , da alle de beskyttende brusk er slidt væk . Ved at erstatte dette udarter sig materiale med en protese , har kroppen funktionelle fælles , der bevæger sig jævnt og uden smerter .

Betydning


I de fleste tilfælde af knæalloplastik , har patientens livskvalitet lidt til det punkt, hvor dagligdags aktiviteter såsom at gå eller komme op og ned fra siddende stilling er problematiske . Sportsaktiviteter eller andre bevægelser , der involverer knæet er ude af spørgsmålet . Når denne form for patienten får en ny knæ , det som regel er en stor forbedring.

Når du har rehabiliteret i knæet efter operationen , kan normale aktiviteter genoptages , og selv om sport , der kræver vride , spring, eller kører ikke er muligt, blot evnen til at fungere på en dag -til -dag grundlag er vidunderligt for de fleste patienter.

Operationen


I en standard knæalloplastik operation , en seks-til otte-tommer snit er lavet over knæet midterlinjen er knæleddet udsat for, og den nederste del af låret (femur ) og øverste del af underbenet (tibia ) samt knæskallen ( patella ) er fjernet. En proteser derefter placeret i fælles og sikret med splitter, skruer og cement . Sener og ledbånd er reattached , og kirurgi området lukkes. Rehab begynder samme dag patienten vækker , og inden seks måneder til et år patienten er tilbage til en normal , og i de fleste tilfælde stærkt forbedret , livsstil .

Typer

Der er tre typer af knæalloplastik kirurgi. Den mest almindelige er standard knæalloplastik , som blev beskrevet i forrige afsnit . En type , der bliver mere udbredt er minimalt invasiv knæalloplastik , hvor en mindre indsnit , fra fire til seks inches , bliver brugt og artroskopisk kameraer og andre værktøjer hjælpe læge i kirurgi . En mindre udbredt er unicompartmental knæalloplastik . Denne operation er kun tilgængelig for patienter, der kun har én sektion i knæet , der er beskadiget og skal udskiftes . I denne operation , kun at det afsnit er fjernet og erstattet . resten af knæet er efterladt alene

Misforståelser

En almindelig misforståelse om knæalloplastik er, at knæet bliver så god som ny , når patienten har været fuldt rehabbed . Selv i de fleste tilfælde knæet vil være meget bedre , end det var før operationen , er der ingen erstatning for den menneskelige krop . Selv den bedste teknologi kan kun gengive en del af det, var der oprindeligt . Den nye knæ vil ikke modstå de samme misbrug , og kan og vil slides op , så det er vigtigt at tage sig af din nye fælles at gøre det vare så længe som muligt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------