Position: sygdoms > 2 >

myter om organdonation

   Organ-og vævs-donationer redde liv . Der er behov for organer som hjerte , nyrer , bugspytkirtel , lunger , lever og tarme og væv fra øjne , hud , knogler , hjerteklapper og sener . Men desværre , myter om organdonation undertiden afskrække potentielle donorer fra at beslutningen om at donere organer eller væv efter døden

forebygges Død


Nogle tror, at hvis et medicinsk team er klar over , at en patient ønsker at være organdonor , kan livreddende procedurer forsømt eller overset . Det Forenede Netværk for organudveksling ( UNOS ) påpeger, at dette er usandt : " Hvis du er syg eller skadet og indlagt på hospitalet , prioritet nummer et er at redde dit liv Organdonation kan kun overvejes efter hjernedød har været. anmeldt af en læge . "

Alder


UNOS modbeviser myten om, at en person kan være for gammel til at donere organer . Ifølge UNOS , " medicinsk tilstand på tidspunktet for dødsfaldet vil bestemme, hvad organer og væv kan doneres. " En ældre person ved godt helbred kan potentielt være en organdonor , og de bør overveje at gøre beslutningen om at donere .

Status


En anden myte omkring organdonation vedrører sociale status modtagere . Denne myte kan føre til unødvendige skepsis organdonation og transplantation processer . Ifølge UNOS , en persons popularitet eller rigdom er ikke i betragtning, når personer er føjet til ventelister for at modtage en doneret organ . Faktisk , " hvad der virkelig tæller , er sværhedsgraden af din sygdom , ventetiden , blodtype , og andre vigtige medicinske oplysninger . "

Black Market

En myte er dukket tyder på, at der er et sort marked for menneskelige organer . Ifølge denne myte , er borgerne bedøvet og vågner mangler et eller begge af deres nyrer . UNOS kreditter på internettet med udbredelsen af denne myte , og rapporterer, at " det er muligt , at nogle tror det, og beslutte, at organdonation af unødvendige frygt . "

Religion

Nogle mener , at visse religioner forbyder donation af organer . Ifølge en pjece trykt af Secretary of State 's kontor i Illinois , " Alle store religioner støtte donation som en endelig , velgørende handling at give til andre . "

Disfiguration

Nogle mennesker frygter at disfiguration af kroppen vil opstå som følge af at donere organer og at en åben kiste begravelse vil ikke være muligt . UNOS siger , at " doneret organer er fjernet kirurgisk , i en rutinemæssig operation svarende til galdeblæren eller tillæg fjernelse . Donationen ikke ændre udseendet af kroppen for bisættelse . "

Cost

Tanken om, at økonomisk vinding eller tab vil blive oplevet som en følge af organdonation er en myte . Ifølge en pjece udskrives af Secretary of State 's kontor i Illinois , "En donors familie er aldrig betale for fjernelse af organer , heller ikke de modtager kompensation . "
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------