Position: sygdoms > 2 >

oplysninger om hofteoperation

   Hip udskiftning kirurgi er en af de mest succesfulde og nyskabende operationer , der skal udvikles i løbet af det sidste århundrede. Faktisk er hofteledsalloplastik ofte roste som værende en af de mest markante og liv skiftende medicinske fremskridt i det 20. århundrede . Hvad der følger er en grundlæggende oplysning om hofteledsalloplastik

Historie


Hip udskiftning kirurgi var banebrydende ved den engelske kirurg Sir Charles Charnley , som byggede på tidligere hofte implantater ( alle fejl ) og udviklet et af de mest succesfulde kunstige hofte implantat protese til dato, Charnley implantatet . Grundlæggende design og strukturen i den oprindelige Charnley implantatet danner grundlag for de mere moderne implantatprotetik i brug i dag . den vigtigste forskel er , at implantatet materialer er mere holdbare og længerevarende dag end under Charnley tid

Betydning


Hip udskiftning kirurgi reducerer smerter og forbedrer funktionen hos personer , der lider af en lang række degenerative hofte sygdomme . Hofte smerter og manglende hofte funktion er væsentlige årsager til langvarig invaliditet og kan have negativ indflydelse livskvalitet , gør selv de simpleste dagligdags opgaver vanskelig . Hofteledsalloplastik resulterer i en højere livskvalitet og giver mulighed for genoptagelse af normale dagligdags aktiviteter .

Funktion


I hofteledsalloplastik er lårbenshovedet fjernes og en protese femoralis stilk er indsat i stedet . Denne stilk er forankret sikkert inde i lårben ben og kan enten trykke-fit på plads eller cementeret . Den acetabulum , som er den hofteskålen , er reamed ud og en protese liner ( kop ) er press- fit i den forberedte acetabular overfladen . Små skruer bruges ofte til at sikre Cup liner på plads . Collum skaft, og den acetabular kop indsætte udgør de to hoveddele , der udgør den ny hofte protese .

Fordele

Fordelene ved hofteledsalloplastik er mange . Reduceret smerte , øget mobilitet , evnen til at genoptage en aktiv livsstil-det er blot nogle af de mange fordele, som hofteledsalloplastik . Forud for den udbredte brug af hofte udskiftning kirurgi , ville mange hip patologier føre til livstid handicap og svære smerter , hvilket reducerer ens livskvalitet . Hofteledsalloplastik har genoprettet livskvalitet for mange mennesker , som ellers ville være begrænset til et liv i smerte og invaliditet .

Advarsel

lige så stor som hofte udskiftning kirurgi er at forbedre hofteled funktion og reducere hoftesmerter , Der er ulemper ved indgrebet . Først og fremmest er spørgsmålet om implantatet slid . Kunstige hofte implantat materialer slid over tid og har en begrænset levetid . For meget ung og /eller aktive hofte udskiftning modtagere , er implantat bære et stort problem , der kan føre til implantatsvigt og revision hofteledsalloplastik . Derudover hofte udskiftning implantater er ikke så stabil eller holdbar som normale hofteled , og hofteluksation og begrænsninger i hip vifte af bevægelse er potentielle problemer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------