Position: sygdoms > 2 >

typer af rygkirurgi

   Problemer i rygsøjlen kan have en negativ effekt på hele kroppen . De fleste problemer kan løses gennem fysisk terapi og medicin , men nogle gange opereret i rygsøjlen er det eneste svar . I de fleste tilfælde er rygkirurgi ikke er krævet i nødsituationer grundlag , så patienterne har tid til at overveje andre muligheder og meninger. De fleste rygsøjlen operationer ikke kræver, at du bo sengeliggende længe . Du kan begynde at gå i et par dage

Du skal bruge: .
Computer med internetadgang nu!

laminektomi


Bagsiden af ryggen er dækket af en tynd knoglestrukturen. kaldet lamina . Det giver beskyttelse til rygmarven og spinal nerver . Lamina forhindrer kirurgen få adgang til og opererer på intervertebrale skiver . Laminektomi er en kirurgisk procedure , der helt fjerner lamina . Når lamina er kun delvis fjernet , er den procedure, den såkaldte laminotomy . Laminoplasty er en procedure, der manipulerer lamina at give adgang til rygsøjlen eller at reducere presset på rygmarvskanalen .

Discectomy


En diskusprolaps disk i rygsøjlen kan komprimere rygmarven nerver og forårsage iskias smerter og neurologiske symptomer . Nogle gange er den eneste behandling for en diskusprolaps disk er en procedure kaldet discectomy . Det indebærer fjernelse af diskusprolaps disken via et snit i ryggen . En microdiscectomy er en mindre invasiv procedure end den discectomy fordi det gør brug af et mikroskop eller endoskopet at fjerne diskusprolaps disken . En forreste cervikal discectomy fjerner en diskusprolaps disk i nakken via et snit i halsen .

Foramenotomy


nerverne i rygsøjlen løbe ud gennem en lille plads kaldet foramen . Den foramen kan blive indsnævret på grund af forminal stenose , der forårsager den spinale nerver til at blive komprimeret . Den komprimerede nerver kan forårsage smerte , følelsesløshed og muskelsvaghed . Foramenotomy ( også kaldet foraminotomy ) er en kirurgisk procedure , der fjerner den del af knogler og væv forårsager kompression .

Kyphoplasty

Rygraden naturligt buer indad og udad på forskellige steder . Ryghvirvlerne i rygsøjlen kan blive sprunget eller beskadiget på grund af lidelser som osteoporose , gigt eller fysiske traumer . Dette kan medføre smerter og ændringer i den naturlige kurve i rygsøjlen . Kyphoplasty er en minimalt invasiv kirurgisk procedure, der indebærer kirurgen indsætter en lille oppustelig ballon i det ramte område og fylde det tomrum med cement . Dette gendanner ryghvirvler til deres faktiske udformning og størrelse .

spinalfusion

Den ryghvirvler i rygsøjlen kan undertiden få misvisende , hvilket ustabilitet i rygsøjlen . Spinal fusion er en procedure, sikringer eller slutter sig til to ryghvirvler , så de bevæger sig som én enhed . Sammensmeltning kan gennemføres efter følgende metoder : fjerne disken mellem to ryghvirvler , ledninger eller skruning sammen to ryghvirvler , ben implantation , og injicere en knogle morfogenese protein .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------