Position: sygdoms > 2 >

virkningerne af hysterektomi

   Hysterektomier få vidtrækkende konsekvenser både i umiddelbar forlængelse af operation og langt ind i fremtiden for patienten . Der er tre forskellige typer af livmoderen : abdominal , vaginal og laparascopic . Abdominal hysterektomier , når livmoderen er fjernet gennem underlivet , er det mest invasive og har de hårdeste opsving . Vaginal og laparascopic hysterektomier er mindre invasive , men stadig , ifølge Dr. Frederick R. Jelovsek , kan det tage kvinder omkring seks måneder at komme tilbage til normal . Men med en lille smule planlægning og opmærksomhed på sunde vaner , er virkningerne af en hysterektomi helt overskueligt

Smerter


Post-operative smerter er et fælles problem efter en hysterektomi . Smerten kan være på incisionssted i bækken regionen eller nedre del af ryggen . Umiddelbart efter din operation , vil din læge sandsynligvis ordinere receptpligtig stærke smertestillende medicin for at hjælpe dig med klare . Som du helbrede , vil du gøre overgangen til over -the-counter smertestillende medicin . Hvor hurtigt du at skifte , samt hvor hurtigt du kan stoppe med at bruge smertestillende medicin alle sammen , afhænger af din opsving . Der er ingen fast tidsplan . Men du kan mindske smerter du føler ved at undgå anstrengende aktiviteter , navnlig i de første to uger efter operationen .

Det kan tage op til seks måneder at komme sig efter en hysterektomi helt , så er det ikke ualmindeligt at opleve en vis grad af smerte for at længden af tid .

Infektion


Infektion er en stor bekymring efter operationen . Din snit kan blive smittet , eller du kan udvikle en gær infektion , urinvejsinfektion eller vaginal bakteriel infektion . En gær infektion kan behandles med over -the-counter retsmidler , men andre infektioner vil kræve en runde af antibiotika . Hold øje med nedsivning på din incisionssted og vaginal lugt eller pus , som alle kan være tegn på infektion . Besøg din læge , hvis du oplever disse symptomer . Du kan mindske risikoen for indsnit smitte ved at holde såret tørt i 48 timer efter operationen .

Vægtøgning


Da du vil være i stand til at være aktiv efter din operation , er det ikke ualmindeligt at opleve nogle vægtøgning . Ifølge Dr. Frederick R. Jelovsek , hvis dine æggestokke blev fjernet , som godt kan du også opleve en lille vægtstigning-ca £ 3 . -- som følge af brug af hormon substitutionsterapi ( HRT ) . Når du er i stand til at vende tilbage til dit normale aktivitetsniveau , bør din vægt stabilisere sig.

Overgangsalderen

Når æggestokkene er fjernet, da en del af en hysterektomi , overgangsalderen begynder . Symptomer som hedeture , humørsvingninger , nattesved og tørhed i skeden kan være mere alvorlige for kvinder , der kommer ind overgangsalderen på grund af æggestok fjernet end for naturligt forekommende overgangsalderen , da det hormon forandringer er stejl og pludselig . HRT kan hjælpe dig med at håndtere de symptomer , men efter hysterektomi overgangsalderen kan ikke fortrydes.

Bemærk, at hormonbehandling ikke er for alle , som nogle forskning tyder det øger risikoen for at udvikle visse kræftformer. På grund af sværhedsgraden af post-hysterektomi overgangsalderen vsnaturlige menopaus , HRT er ofte ordineret som en selvfølge , med tanken om, at fordelene opvejer risiciene. Men ifølge Mayo Clinic i de seneste år har lægerne blevet mere forsigtige . Din læge vil hjælpe dig med at afveje dine personlige fordele og risici .

Emotional Effects

En hysterektomi er ofte svært at beskæftige sig med følelsesmæssigt, især hvis indgrebet sker under fødedygtige år . For nogle kvinder , følelsen af tab kan vare måneder og endda år efter deres operation . Hvis du har problemer der har med din hysterektomi , kan din læge tilbyde support , der spænder fra støttegrupper til antidepressiv medicin.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------