Position: sygdoms > 2 >

alternativer til at fuldføre knæalloplastik

   Når smerter på grund af gigt eller tilskadekomst bliver uudholdelig og begynder at blande sig med daglige liv , kan en person opsøge knæoperationer for at erstatte de syge led. Andre behandlingsmuligheder er tilgængelige , dog at forhindre fuldstændig fjernelse af leddet og måske endda kirurgi helt .

konservative Metoder


Før operationen anbefales , kan en sports medicin læge anbefale konservative behandlinger , såsom regelmæssigt glasur på knæ , der modtager steroid injektioner eller regelmæssigt hvile knæet for at mindske symptomerne . Iført en specialiseret bandage til at støtte knæet funktion og aktivitet også anbefales.

Artroskopi


Også kendt som et knæ " anvendelsesområde ", artroskopi er en minimalt invasiv kirurgisk procedure , hvor en læge skaber små snit i knæet for at indsætte små instrumenter . Disse instrumenter bruges derefter til at skrabe , trimme eller glat slidt brusk , der kan nedsætte forekomsten af inflammation . Denne form for behandling er oftest anbefalet i de tidlige stadier af leddegigt , som dem med mere avancerede tilfælde kan ikke opleve lindring .

Brusk Transplantation


Specielt nyttig for dem , der har oplevet en skade , der forårsager bruskskader , kan en brusk transplantation tage brusk fra et andet område og transplantation det på det område i knæet , der er syge . Fordi bruskskader af gigt kan være for omfattende for nye brusk transplantation succes , er denne metode normalt kun anbefales til dem uden alvorlige degenerative betingelser .

Uni-kompartment eller uniknæ erstatning

Takket være nye innovationer inden for nye udskiftningsdæk materialer , kirurger er i stand til at tage kirurgiske metoder , der ikke kræver helt erstatte knæleddet . Hvis kun en del af knæet er beskadiget , kan en kirurg anbefale en uni-kompartment knæalloplastik , hvor patienter får en udskiftning på kun en del af knæet .

Arthrodese /Knæ Fusion

Hvis komplet knæalloplastik er ikke en mulighed , fordi det er usandsynligt, at operationen vil blive en succes , en knæ fusion, sikringer knogler af lårben og skinneben sammen med plader , stifter eller skruer kan anbefales . Denne fremgangsmåde medfører en signifikant nedsat mængde af bevægelse og får patienten til at halte . Dog vil denne fremgangsmåde fjerne smerter fra det syge knæled .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------