Position: sygdoms > 2 >

define endoskop

   Endoskopet er meget vigtigt i den medicinske verden . Med et endoskop , scan sonderende operationer og andre meget brugt medicinsk udstyr , såsom en MR eller CT kan undertiden være elimineret . På grund af endoskopet , kan patienterne opleve en mere smertefri læge besøg

Definition


Et endoskop er en medicinsk enhed, der er lang og fleksibel og har en lys og video vedlagte kamera . Endoskopet bruges til at se og undersøge indersiden af en persons krop . Efter at endoskopet er placeret inde i kroppen , kan billeder af den indvendige side af kroppen ses på en skærm .

Historie


Ifølge Medical News dag hjemmesiden , var den første endoskopet oprettet i 1805 . Den første endoskopet svarede til endoskoper anvendes i dag i , at de begge har et rør og lys -funktionen , men den første endoskop brugt et lys i stedet for en vedhæftet lys . De skiftende faktor for endoskopet kom i 1960'erne med udviklingen af fiber optik . På grund af fiber optik , er enheden forholdsvis smertefri .

Bruger


Et endoskop kan bruges til at hjælpe med forskellige medicinske procedurer såsom biopsier og eventuelt hjælpe med at finde og hente fremmedlegemer , der er blevet slugt . Den mest almindelige brug af et endoskop er med en endoskopi . En endoskopi er en undersøgelse af den indvendige side af kroppen . En endoskopi procedure er minimalt invasiv .

Funktion

Den endoskopet bruges til at diagnosticere forskellige vigtige medicinske tilstande . Nogle af de alvorlige forhold, der endoskopi har hjulpet diagnosticere omfatter mavesår , kronisk diarre , indre blødninger og åndedrætsbesvær . Også er endoskopet meget brugt i biopsier til at bestemme dødsårsager såsom kræft .

Typer

Der findes flere typer af endoskop procedurer . De omfatter cystoskopi , som er en undersøgelse af urinblæren , rhinoskopi , der ser på næsen , og koloskopi , som er en at de fleste mennesker har hørt om . En koloskopi undersøger tyktarmen . Hertil kommer , er der aminoscopy , der undersøger et foster , og artroskopi , undersøgelse af leddene .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------