Position: sygdoms > 2 >

definitionen af den samlede hoftealloplastik

   Total hoftealloplastik , et medicinsk begreb, der betyder hofte, er en kirurgisk procedure, hvor en protese hofte indsættes i stedet for en patients beskadiget hofteled . Almindelige årsager til denne operation omfatter lindre ekstrem gigt smerter og ledskader reparation som et skridt i hip-fraktur behandling

Historie


Den første registrerede samlede hoftealloplastik forsøg var i Tyskland i 1891 , da kirurger fjernede den beskadigede hovedafsnittet af lårben og erstattet den med en elfenben enhed . I 1940 lykkedes det en amerikansk kirurg , Dr. Austin T. Moore , udførte den første metalliske hoftealloplastik procedure . Denne tidlige procedure udnyttede en protese femoralis udskiftning, der havde en kobolt-krom legering , vitalium fast hoved . Denne procedure adskiller sig fra moderne hoftealloplastik operationer , hvor proteser indsættes i medullær kanalen i lårbenet . Den elfenben hofte gjorde sin genkomst i 1960 , da Dr. San Baw , en burmesisk ortopædisk kirurg , held erstattet brækket hofte knogler af Daw Punya , en 83- årig buddhistisk nonne . Dr. Baw sidst skrev et papir med titlen " Ivory Hip Udskiftninger for United Frakturer af halsen på lårben, " som detaljeret hans 300 plus elfenben hofte operationer fra 1960'erne gennem 1980'erne . Hans papir krævede 88 procent succesrate , hævdede også, at kun et par uger efter deres operationer sine patienter var i stand til at udføre de fleste , hvis ikke alle , fysiske bevægelser , herunder være i stand til at ride en cykel og spille fodbold .

Procedure


To uger før en total hoftealloplastik operation , kan en patient blive bedt om at stoppe med at tage medicin , der sænker blodets evne til at størkne , herunder ibuprofen og aspirin . Han også vil blive bedt om at stoppe med at ryge , hvis det er relevant . Med patienten under anæstesi , vil kirurgen gøre et snit tæt ved hofteleddet , normalt over balderne . Lederen af lårbensknoglen derefter fjernes, og hofteskålen er renset af de resterende brusk . Dernæst er udskiftning hofte indsat, og en metal stilk er sat ind i lårbenet at forsikre stabilitet . Endelig er en cement anvendes til at forsegle alle de nye dele på plads , og alle muskler og sener omkring den nye fælles er repareret . Denne procedure kan vare fra 1 til 3 timer .

Årsager til Kirurgi


Svær gigt smerter er den hyppigste årsag til total hoftealloplastik , og er normalt den sidste udvej for en patient , der lider af svære smerter . Det er derfor de fleste mennesker, der har den procedure, der er over 60 år . Andre årsager til indgrebet omfatter et splittet låret knogle eller tumorer fundet i hofteleddet . I sjældne tilfælde er operation anbefales at behandle sygelig fedme , ekstremt svag quadriceps , skadet hud omkring hoften eller alvorlig psykisk dysfunktion .

Risici

Bortset fra anæstesi risikoen for vejrtrækningsproblemer og allergiske reaktioner , kan risikoen for kirurgi omfatter blodpropper ved ben , der kan rejse til lungerne , urinvejene og bryst infektioner, blødning , hjerteanfald eller endog slagtilfælde . Specielt relateret til den samlede hoftealloplastik er risiko for dislokation af kunstige led , infektion , lungebetændelse , allergisk reaktion på en protese fælles , nerve-eller blodkar skader og løsning af kunstige led over tid . I sjældne tilfælde kan mental forvirring eller demens resultat . Det er altid anbefales, at du bære en medicinsk identifikationskort , når du har en protese , og at du tager antibiotika , før de undergik tandlægepraksis eller anden invasiv procedure .

Efter Procedure

Efter operationen vil en patient blive bedt om at bo i hospitalet i 3 til 5 dage , men fuld helbredelse kan tage fra 2 måneder til et år . En IV ( kateter eller slange ) er placeret i patientens arm til at levere væske og en stor bandage er viklet rundt om pynten af indsnit . Nogle gange vil en Foley kateter bruges til at dræne urin for de første 2 til 3 dage . Særlige kompressionsstrømper vil blive placeret på dine ben til at forbedre blodgennemstrømningen . Blodfortyndende medicin vil blive ordineret til forebyggelse af blodpropper . At forebygge lungebetændelse , skal du bruge et spirometer og praksis dyb vejrtrækning og hoste øvelser . Ofte er smertestillende og /eller antibiotika ordineret . Normalt den første dag efter operationen , vil din læge bede dig om at begynde at gå og gøre mild strækker sig til yderligere at forhindre blodpropper . Hvis der er mere rehabilitering er påkrævet , kan du nødt til at bo i en rehab center for et par dage at lære at udføre de daglige opgaver med benene .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------