Position: sygdoms > 2 >

langsigtede risici for fedmekirurgi med en duodenale kontakt

   En duodenal switch er et vægttab kirurgi, som reducerer størrelsen af maven og omfartsveje en stor del af tyndtarmen . Da mange næringsstoffer optages gennem fjernet afsnittet , er de fleste af langsigtede risici i forbindelse med malabsorption . Patienter skal følge strenge ernæringsmæssige retningslinjer for at mindske risikoen for komplikationer

Osteoporose


En duodenal switch kan medføre osteoporose pga. malabsorption af D-vitamin og calcium . Kosttilskud er nødvendige for at undgå eller minimere denne betingelse .

natteblindhed


Den malabsorption af vitamin A kan føre til dårlig nattesyn eller natteblindhed . Under et dagligt vitamin A supplement kan reducere denne risiko .

Fejlernæring


I nogle tilfælde kan malabsorption af protein bliver så alvorlige, at underernæring opstår . Dette kan kræve en ny operation for at vende en del af den første operation .

kronisk diarré

Kronisk diarré kan forekomme på grund af den forkortede tarmen . Mad bliver ikke fuldt fordøjet , fordi den ikke har nogen kontakt med mavesyren indtil udgangen af tarmkanalen . Undgå fedtholdige fødevarer kan hjælpe .

manglende vægttab

Fordi kulhydrater er en af de få næringsstoffer , der stadig absorberes godt, kunne patienter , som spiser en høj carb diæt undlader at miste en betydelig del af vægten .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------