Position: sygdoms > 2 >

post gastrektomi pleje & kost

   En gastrektomi fjerner en del af maven , eller i nogle tilfælde alle i maven . Den post-kirurgi pleje og kost er en vigtig del af bedringen. Operationen udføres for at behandle blødninger mavesår , mavekræft og tårer i maven væggen . Det kan også udføres for at fjerne polypper i maven , der ikke er kræft . De fødevarer, der spises efter denne operation er afgørende for inddrivelse

Care efter udskrivelsen


Mængden af tid på hospitalet , vil afhænge af, hvor godt patienten kommer sig og omfanget af operationen , men den gennemsnitlige hospitalsophold er mellem syv og 10 dage . Gastrektomi er normalt en åben operation, og patienter vil opleve smerter på incisionssted .

smertestillende medicin og antibiotika er fortsat hjemme til at forvalte smerter forbundet med operationen og for at forebygge infektion . Patienter bør se snit for rødme og betændelse , der kan indikere infektion . Smerte, der forværres efter hjemkomsten bør straks vurderes af lægen .

En gastrektomi patienten skal deltage i lyset aktivitet under genopretning . En follow-up aftale er fastsat for to uger efter operationen for at evaluere inddrivelse .

Anti-dumping Kost


Dumping syndrom forekommer hos patienter, som har gennemgået en gastrektomi når maden er indført for at tarmene for hurtigt . Symptomerne på denne tilstand omfatter svimmelhed , kvalme , oppustethed , diarré og hurtige hjerteslag . Disse symptomer begynder normalt omkring 30 til 60 minutter efter at have spist .

gastrektomi patienterne bliver bedt om at spise seks små måltider om dagen i stedet for tre store måltider for at undgå koncentreret sukker fra at komme ind på tarmene for hurtigt . Væsker bør indtages mindst 30 minutter før et måltid eller en time efter måltidet for at bremse udviklingen af fødevarer gennem mave -tarmkanalen . Væsker indtages med et måltid bør begrænses til en halv-cup .

Fastlæggelse efter måltider i 15 minutter kan forsinke udviklingen af fødevarer gennem fordøjelsessystemet så godt. Bremse fødevarer også øger optagelsen af næringsstoffer fra fødevarer . Sukker-laden fødevarer bør undgås for at forhindre symptomerne på dumping syndrom .

Vitaminer og Mineraler


Nogle patienter kræver ekstra vitaminer og mineraler efter en gastrektomi på grund af dårlig absorption . Jern , vitamin B12 og folinsyre er almindeligt gives til patienter efter en gastrektomi . B12-vitamin niveauer vil blive kontrolleret efter operationen og kan være suppleret med injektioner af vitamin for at sikre absorption .

kost forandringer, der sker efter en gastrektomi kun kunne være en midlertidig betragtning. Nogle patienter fortsætter med at følge de ændringer til kost og supplerer med vitamin og mineraler for at sikre , at de rette ernæring er fulgt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------